Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca H5 wint glorieus van directe concurrent

Laatst bijgewerkt op zaterdag 01 februari 2020

In een vol opeengepakt stadion “Vitaloo” te Bolsward, alwaar de supporters van de tegenstander bijzonder dicht zaten opgesteld aan de rand van het zwembad traden onze dappere strijders aan om het ware gevecht aan te gaan om het kampioenschap. H5 was met zijn uitgekiende spelersbezetting tot aan de tanden toe bewapend, echter moest het wel de vedette thuislaten, geveld door ernstige aanvallen van griep. Heren 5 bracht mede door oplettend handelen van Koops de volgende uitmuntende selectie in stelling:

Steijn Wijbenga, (captain) Jurjen Holwerda, Bryan Hofstede, (doelverdediger) Jorris Kingma, BjØrn van der Veen, Arjen Koops, (coach) Gerrit Koenders, Joost Dijkman, Bauke Keizer, afgeschermde speler (ook wel Marco Molenaar genoemd) en Anne-Durk Kooistra.

Vooraf was het dus al duidelijk dat het ging om een zogenaamde “6 puntenwedstrijd”: OF de tegenstander komt op gelijke hoogte OF je neemt afstand. En voor dat laatste ging H5. Daarvoor was wel degelijk een goede tactische bespreking noodzakelijk: Arjen instrueerde het team gebaseerd op een doorwrochte analyse van de tegenstander en de kwaliteiten en aandachtspunten van H5. Uit de verhalen die de schrijver ter ore zijn gekomen vertelde hij: “Niet het zwemspelletje van Bolsward meespelen. Zone spelen. Nummer 358 (te onthouden aan 538) uitpressen, laat die mannen absoluut niet schieten. Zelf rustig de aanval uitspelen. Deze woorden maakten indruk op het team. Echter zoals zo vaak is er verschil in beleid en in uitvoering, in theorie en in praktijk. In doelen en in realisatie. Want de tegenstander was goed. Zeer goed zelfs. Achteraf werd door de kenners geconcludeerd dat Bolsward beter was. Echter de betere wint niet altijd. In de regel wint het team dat meer doelpunten maakt. Om u als lezer verder niet te vermoeien met allerlei waarheden over wie de meeste doelpunten maakt die wint, of bijvoorbeeld het is pas een doelpunt als de scheidsrechter fluit gaan we hier weer terug naar het wedstrijdverslag, want daar is het uiteindelijk toch om te doen.

De wedstrijd verliep uiterst spannend. Aangemoedigd door 1 trouwe supporter (Daan Koenders) die ons door de wedstrijd heen supporterde, kwam toch de tegenstander halverwege het eerste partje via een mooie intikker op de door Bolward zo begeerde 1-0. De ervaring van Koops en van Holwerda bracht rust en doelpunten. Het eerste partje werd winnend met 2-3 afgesloten. Doelpunten van Koops en Holwerda zorgde voor de nodige verlichting in spanning. Koops maakte de wedstrijd mooi gebruik van het feit dat de tegenstander geen zone speelde. En geef Koops dan de bal op de midvoor…. goed… en nipte voorsprong dus.

In de tweede periode liep Orca uit naar een meer geruststellende 2-5. In dit partje werd door iedereen volop gestreden om de overhand en die werd door Orca bewerkstelligd. Welliswaar werden er fouten gemaakt, kregen de schutters van Bolsward kansen maar Orca liep uit. Niet in de minste plaats door fraai doelverdedigingswerk van Bryan. Wat bij Orca mis ging was een te snelle passing, te snel schieten en dat alles in weinig kansrijke situaties. De rust was weg er werd gehaast gespeeld.

De periode er na eindigde op 4-6 met een belangrijk doelpunt van Wijbenga. Bolsward begon meer en meer in het spel te komen: zwemmend hadden ze de overhand en schietend waren ze zoals genoemd sterk.  Orca kreeg enkele onnodige U20’s te verwerken met hier en daar een lichte frustratie. Tel dit bij elkaar op en het is voor een ieder duidelijk dat het laatste partje er om zou spannen. Wie het eerste zou scoren had toch voor je gevoel de beste papieren…… en dat was Orca. Met een bekeken hard schot schoot Koornstra de 4-7 en Holwerda de 4-8, binnen waarna Orca de wedstrijd uitspeelde en Westergo nog terugkwam naar 6-8. Maar Orca wist dat de wedstrijd gespeeld was en speelde rustig de wedstrijd uit.

Al met al de mooiste wedstrijd van het seizoen voor Orca H5. Alle spelers, dus ook de verder niet genoemde en toegelichte spelers vervulden de hun opgedragen taken met verve, wetende dat zij immer en altoos gebruik konden maken van het aanlokkelijke idee van het uitrusten op de bank. Want met vier wisselspelers had H5 het perfecte aantal spelers voor deze uitputtende strijd eindigend in een glorierijke zege voor H5 en Orca als waterpolobolwerk in Noord Nederland en ver daarbuiten.

Bron ©Joost D.