Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Nuttige overwinning van Waterpolo Dames Orca op Westergo, 14-6

Laatst bijgewerkt op zondag 26 januari 2020

De uitwedstrijd in Franeker was de eerste van dit seizoen, daar werd al met ruime cijfers gewonnen (toen 17-3). Desondanks moet iedereen scherp aan de start verschijnen, want een tegenstander kan altijd nog moeilijk te kloppen zijn in de return. 

Dit bleek echter niet zo te zijn, de dames uit de Franeker/Bolsward combinatie scoorden met wat boogballen wel een aantal keer, maar een vuist konden ze niet echt maken.

Esmee Verhoef opende de score na 20 seconden en Nienke Postma maakte er binnen een minuut al 2-0 van. Af en toe moest verdedigend wel op de rem getrapt en al snel moest Greetje Timmer er daardoor 20 seconden af. De nieuwe regels dit seizoen laten weinig toe. Na de eerste periode was het 3-0.

De tweede periode bleven de dames van Orca goed doorgaan met de tegenstander aanvallend onder druk te zetten, en ondanks een aantal harde schoten op paal en lat, werd het 7-1 bij rust. Maar de stand had dus nog veel ruimer kunnen zijn.

In de derde periode werd het aanvallend wat minder en die periode stagneerde de aanval enigszins, maar dit werd het laatste deel weer goedgemaakt. Puck Kamstra komt ook lekker op schot en scoorde nog twee penalty’s mooi met een stuitertje langs de keepster.

Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Silde van Schuppen de 14e en kunnen de dames op naar de volgende, belangrijke wedstrijd, tegen een pittige tegenstander. Esta 2, die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 2 februari in Stadskanaal.

Periodes (3-0, 4-1, 1-2, 6-3)

Doelpunten: Nienke Postma 4, Puck Kamstra 3, Jaike Gruppen 2, Silde van Schuppen 2 , Esmee Verhoef 1, Zenzi Rokx 1, Annerixt van Dijk 1, Heleen Witteveen, Greetje Timmer, Nadine Smits.

Afwezig waren: Anika Terpstra, Ilse Terpstra, Mirte Edens

Bron ©Wilma