Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca terug op koers richting kampioenschap in de tweede klasse, 16-0 !

Laatst bijgewerkt op zondag 12 januari 2020

Na de winterstop en een extra oefenwedstrijd bleek dat de dames van Orca de oliebollen goed verteerd hebben en wordt weer vol ingezet op de ambitie om te promoveren. Het verschil in niveau is groot binnen de tweede klasse en dit bleek eens te meer in Groningen, in het mooie Zernicke sportcomplex, tegen het tweede team van de studenten van De Walvisch. De tegenstander had veel wissels en kon regelmatig een heel nieuw team erin gooien, maar op het resultaat had dit geen invloed.

Bij het opzwemmen werd door Nienke Postma iedere periode de bal veroverd, en in deeerste periode leverde dit binnen drie passes na 14 seconden al de eerste goal op. De verdediging, startend met Puck Kamstra als midachter, deed ook zeer nuttig werk en na 5 minuten stond het al 0-3, door doelpunten van, een weer zeer trefzekere, Jaike Gruppen.

De tweede periode, met Greetje Timmer in een sterke verdedigende rol, werd weer uitgelopen naar 0-7. Walvisch kon aanvallend niets inbrengen tegen de offensieve verdediging van de dames van Orca, die bij de middellijn de bal al vaak konden afpakken, waardoor Walvisch niet aan aanvallen toekwam. Snel spel, pass op de midvoor, een snelle afronding door een fantastisch schietende Jaike Gruppen (8x) zorgden voor de grote overwinning in Groningen.

De wedstrijd bleef uiterst sportief, in Groningen had men al een moeilijke tegenstander verwacht, maar er bleef moedig worden gestreden voor een eerste doelpunt, onder luide toejuichingen van het publiek. Voor Walvisch mocht dit helaas niet baten, elke poging die nog wel mogelijk was, werd er ook nog eens door keepster Nadine Smits uitgetikt.

Waterpolo staat nog wel eens bekend als een harde sport, maar toch gebeurd er relatief weinig. Echter gisteravond kreeg een van de jeugdspeelsters, Heleen Witteveen, een vinger in haar oog en werd er (tijdelijk) niet knapper op. Met een dik, blauw oog wilde ze toch graag nog heel graag verder spelen en ze scoorde zelfs het laatste, 16e, doelpunt !

Aanstaande dinsdagavond wordt er geoefend tegen SGHA dames 2 in het Kalverdijkje want aankomend weekend is weer een vrij weekend. 25 januari zal er in de Blauwe Golf om 16.20 de eerstvolgende competitiewedstrijd worden gespeeld tegen Westergo uit Franeker.

Doelpunten:  Jaike Gruppen 8, Nienke Postma 3, Zenzi Rokx 2, Heleen Witteveen 1, Greetje Timmer 1, Puck Kamstra 1, Anika Terpstra, Ilse Terpstra, Marinte Fahner, Nadine Smits.

Afwezig waren: Esmee Verhoef, Mirte Edens

Bron ©Wilma