Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca winnen in pas geopend Aquarena in Emmen

Laatst bijgewerkt op zondag 15 december 2019

De dames van Orca moesten, na een verloren wedstrijd vorige week, op pad voor een verre uitwedstrijd naar Emmen. In een prachtig, nieuw zwemcomplex  ‘Aquarena’ wachtte de tegenstander Esta 3. Thuis werd met ruime cijfers gewonnen, maar bij Esta, met vele teams, is het altijd even afwachten of er wellicht sterke (jeugd)speelsters komen invallen.

De Orca dames kwamen in de eerste periode nog niet echt op gang. Aan beide zijden werden er regelmatig speelsters uitgestuurd, maar hier werd niet van geprofiteerd. Er moest nog op gang gekomen worden. Nienke Postma’s scoorde in de laatste minuut een mooie goal van afstand en hiermee kwam de stand op 0-1. 

In de tweede periode kwam er echter vlot weer een treffer van Nienke Postma en snel daarna Esmee Verhoef, 0-3. De Esta dames konden aanvallend niet veel terug doen en werden vaak terug in de verdediging gedwongen. Bij te stevig ingrijpen van Esta kreeg Orca een penalty en Jaike Gruppen maakte deze goed af. Snel daarna moesten de dames van Esta weer aan de noodrem trekken en scoorde jeugdspeelster Heleen Witteveen mooi in de daaruit resulterende overtalsituatie. Vlak voor het einde van de tweede periode maakte Zenzi Rokx er nog 0-6 van.

De twee volgende periodes werden, met deze ruime voorsprong, derhalve ook benut voor het oefenen van een aantal tactische situaties en werd er veel doorgewisseld om iedereen de nodige speelminuten te geven. Heleen Witteveen scoorde nog een keer mooi vanuit een overtalsituatie.

Het was niet een heel sprankelende wedstrijd, mede door de stevig verdedigende tegenstander, maar de overwinning was zeer verdiend en de dames van Orca staan, met 1 wedstrijd meer te hebben gespeeld, voor de winterstop weer even bovenaan in de tweede klasse.

De eindstand was 2-7.

De eerstvolgende wedstrijd is uit in Groningen op 11 januari tegen De Walvisch 2.

Doelpunten:  Nienke Postma 2, Heleen Witteveen 2, Zenzi Rokx 1, Jaike Gruppen 1, Esmee Verhoef 1, Puck Kamstra, Anika Terpstra, Ilse Terpstra, Greetje Timmer, Nadine Smits.

Afwezig was: Mirte Edens

Bron ©Wilma