Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca lopen tegen eerste verliespunten aan, 5-7.

Laatst bijgewerkt op zondag 08 december 2019

De dames van Orca moesten, na drie vrije weekenden naar Meppel. De nr 2 van de competitie, De Reest, bleek de eerste serieuze tegenstander in deze competitie. Door vier afwezigen in het team, moest wederom een beroep worden gedaan op jeugdspelers. Keepster Nadine Smits was ook afwezig en Greetje Timmer zette deze wedstrijd het rode capje op, keepte een goede wedstrijd, mede geholpen door invallende Adriana Hoeksema als midachter voor het doel.

De Orca dames hebben de afgelopen wedstrijden veel meer gescoord dan De Reest, maar gisteravond lukte dit bij Orca niet zoals anders. Veel kansen werden er ook niet gecreëerd, maar de vrije kansen die er wel waren, gingen over het doel of op de keeper.

Na de eerste periode stond het 1-2, maar het bleek al duidelijk dat dit een zware pot ging worden. Jaike Gruppen, normaal goed voor gemiddeld een doelpunt of vijf, werd goed verdedigd en kwam deze wedstrijd ook niet verder dan één treffer.

In de tweede periode werd nog uitgelopen naar 1-4 door twee mooie doelpunten van de 13 jarige Silde van Schuppen, door snel in te zwemmen, de bal mee te nemen en prima af te ronden. Er volgden een aantal tijdstraffen bij Orca, waarvan De Reest profiteerde en dichterbij kroop. Overtal situaties werden door de tegenstander af en toe benut, waar dit de dames van Orca de hele wedstrijd niet lukte. De hele derde periode werd niet eenmaal gescoord.

Bij aanvang van de vierde en laatste periode, was de stand 4-4. De Reest scoorde tweemaal. Jeugdspeelster Annerixt van Dijk, ook 13 jaar, bracht hier nog een score tegenin, 5-6, maar dit was de laatste keer dat door Orca het net werd geraakt. In de laatste paar minuten nog een strafworp tegen en tweemaal een tijdstraf, zorgden ervoor dat er niets meer kon worden gered aan de achterstand.

Bij deze ‘echte’ tegenstander bleek dat onder druk presteren en doelpunten maken in een conditioneel zware wedstrijd, voor dit, nog nieuwe, damesteam zeker geen vanzelfsprekendheid is. Natuurlijk werden de afwezige speelsters erg gemist, maar 7 doelpunten tegen zou op zich geen groot probleem moeten zijn. Een kampioenschap is zeker nog niet van de baan, maar er zal gezamenlijk de schouders eronder moeten worden gezet de komende paar maanden.

De eerstvolgende wedstrijd is a.s. zaterdag uit in Emmen tegen WSG ESTA 3. In 2020 in de Blauwe Golf is zaterdag 11 januari weer een thuiswedstrijd om 16.25 uur.

Doelpunten: Silde van Schuppen 2, Jaike Gruppen 1, Adriana Hoeksema 1, Annerixt van Dijk 1, Zenzi Rokx, Puck Kamstra, Ilse Terpstra, Heleen Witteveen, Esmee Verhoef. Greetje Timmer,

Afwezig waren: Nienke Postma, Mirte Edens, Nadine Smits, Anika Terpstra.

Bron ©Wilma