Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca spelen een frustrerende wedstrijd

Laatst bijgewerkt op maandag 02 december 2019

Afgelopen zaterdag mochten de heren aantreden in de hoofdstad. In Amsterdam werd er gespeeld tegen de Dolfijn. Normaal spelen de Orca heren in het oosten des lands. Dus een trip naar het westen was een primeur voor de selectie van Orca H1.

Orca begon de 1e periode niet sterk. Aanvallend leek men zonder power. Er werden weinig kansen gecreëerd. Een slordige passing was daar vooral debet aan. De Orca heren speelden niet hun gewoonlijke spel en liepen hierdoor wat achter de feiten aan. Het was de Dolfijn die als eerste tot scoren kwam en snel uitliep tot 2-0. Aan het eind van de 1e periode wist Orca terug te komen tot 2-1.

In de 2e periode werd de wedstrijd tot een soort soap gedegradeerd. Eerst werd een speler van de Leeuwarder formatie vakkundig met een oogwond uit de wedstrijd geholpen. Toen werd ook nog volledig tegen de regels in een speler van Orca een rode kaart getoond. Hierdoor waren de Leeuwarders iet wat van de kook. De Dolfijn liep uit naar 5-1. Het was aan Orca om een blamage te voorkomen. De Leeuwarders wisten deze periode de schade te beperken en de score tot 6-4 terug te brengen.

In de 3e periode begon Orca het betere van het spel te krijgen. Langzaam aan werden de aanvallen beter uitgespeeld. En begonnen de heren op de automatismen terug te vallen. Dit resulteerde in een 8-8 gedurende de 3e periode. Eind 3e periode wist de Dolfijn nog wel de 9-8 te maken, wat de ruststand werd.

In de 4e periode liep de wedstrijd volledig uit de hand. De scheidsrechters die tot dan toe blunder op blunder stapelden, raakten de kluts volledig kwijt. Onderbrekingen omdat men niet meer wist welke kant blauw en wit was zorgden ervoor dat het spel weinig ritme meer had. Toen vervolgens een speler van het Dolfijn boven water vol uithaalde en de speler van Orca mocht gaan douchen was het hek van de dam. Bij een vraag of er ook een strafworp was gegeven, werd ook de 3e Leeuwarder vervroegd naar de kantine gestuurd. Dit alles kwam de Leeuwarder formatie niet ten goede. Orca kwam niet meer aan spelen toe. En moest tot eigen ongenoegen zeer frustrerend weer huiswaarts keren. Eindstand was 12-10 in het voordeel van de Dolfijn.

De Dolfijn – Zv Orca 12-10  (Brian den Edel, Frank Pol, Niek Wassenaar 2x,  Duncan Jongbloed, Jeroen Wouters, Oliver Galijas en Daniël Swart 1x)

Bron ©Timon