Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca beslissen strijd om de 3e plaats

Laatst bijgewerkt op maandag 18 november 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca thuis tegen ENC Arnhem. Beide teams stonden gedeeld 3e in de competitie. Waar de Leeuwarders het betere doelsaldo hadden. Vorig seizoen bleef Orca 2 maal met lege handen staan in het onderlinge treffen.

Orca begon niet goed aan de wedstrijd. De heren hadden moeite om het bewegelijke spel van ENC onder controle te krijgen. ENC liep uit naar 1-4 halverwege de 1e periode. De Leeuwarders wisten dat het scenario van afgelopen wedstrijd voorkomen moest worden, en bleven geconcentreerd in de aanval. Langzaam werd de achterstand verkleind. Het 1e partje werd met 4-5 afgesloten.

  

De 2e periode was vergelijkbaar met de 1e. Orca had moeite met de inzwemmende spelers van ENC. Het verschil was echter dat de aanval van de Leeuwarders beter ging lopen. De Leeuwarder formatie begon steeds meer gebruik te maken van de midvoors, die voor ENC moeilijk af te stoppen bleken. In deze periode wist Orca de stand gelijk te trekken.

In de 3e periode wist Orca de wedstrijd naar zich toe te trekken. Veel beter ingesteld op het bewegelijke spel van ENC was voor Orca cruciaal. De Leeuwarders zorgde voor goed positie spel. En wisten de aanval van ENC volledig te domineren. Aanvallend werd deze periode 2x gescoord. De resulteerde in de 10-8 voorsprong aan het eind van de 3e periode.

In de 4e periode wist Orca de wedstrijd te beslissen. De aanval van ENC was niet meer bij machte om een vuist te maken. Bij de Leeuwarders begon de aanvalsmachine op stoom te komen. Maar liefst 7x werd er in de laatste periode gescoord. Waarbij de Leeuwarder formatie zijn klasse liet zien. De eindstand was 17-10 in het voordeel van Orca, dat de 3e plaats verstevigde.

Zv Orca – ENC Arnhem  (Brian den Edel 6x, Jeroen Wouters 5x, Duncan Jongbloed 4x, Frank Pol en Oliver Galijas 1x)

Bron ©Timon

Foto's, klik hier.