Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca verliezen punten in de 1e periode

Laatst bijgewerkt op maandag 11 november 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca uit in Vriezenveen tegen VZ&PC. VZ&PC was vorig jaar kanshebber voor het kampioenschap. Voor de heren vooraf een moeilijke wedstrijd in het smalle bad in Vriezenveen.

Orca begon dramatisch aan de 1e periode. Alles wat mis kon gaan, ging mis voor de Leeuwarders. Aanvallend bakten de heren er niks van. Niet een kans werd gecreëerd. Verdedigend was het veel te slap en was de communicatie ver te zoeken. De Leeuwarders keken na 1 periode tegen een 5-0 achterstand aan.

In de 2e periode spraken de Leeuwarder heren af de stand op 0 te zetten en de 1e periode te vergeten. De Orca heren rechtten de rug en begonnen aan de inhaal wedstrijd. In de 2e periode wisten de heren veel beter spel te laten zien. Aanvallend speelden de heren met veel meer passie en inzet. Ook de passing was veel accurater. Hierdoor werden een legio aan kansen gecreëerd. Orca wist deze periode 6x te scoren. Hierdoor werd het gat verkleind naar 9-6.

In de 3e periode zetten de Orca heren het spel van de 2e periode door. Orca was nu de ploeg die het spel dicteerde en het heft in handen nam. Stukje bij beetje werd het gat verkleind. De Leeuwarders wisten deze periode tot 1 goal achterstand te komen. Eind 3e periode was de score 12-11.

In de 4e periode wisten de Leeuwarders dat ondanks de 1e periode nog alles mogelijk was. In deze periode was het vooral spannend. Beide ploegen wisten dat de winst voor het grijpen was. En gingen daar vol voor. Orca nam met nog 50 seconden te spelen de leiding voor het eest in de wedstrijd over. De score was toen 13-14. Echter in de laatste aanval van VZ&PC wist de ploeg uit Vriezenveen de gelijkmaker te scoren. Dit bleek ook de eindstand. Orca speelde ondanks het dramatische 1e partje gelijk met 14-14, maar toonde wel karakter door zich te herpakken.

VZ&PC – Zv Orca 14-14  (Oliver Galijas, Daniël Swart 3x, Frank Pol en Jeroen Wouters 2x, Niek Wassenaar, Brian den Edel, Maarten Mostert en Chiem Jongema 1x)

Bron ©Timon