Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca goede overwinning in Assen.

Laatst bijgewerkt op zondag 10 november 2019

De dames van Orca moesten, na een reeks thuiswedstrijden, voor het eerst op pad voor een verre uitwedstrijd. In het ‘Eventcentrum’ De Bonte Wever in Assen wachtte de tegenstander Aqua ‘68. Onbekend was de sterkte van de tegenstander, zij hadden tot nu toe slechts 2 wedstrijden gespeeld in deze competitie.

De Orca dames kwamen in de eerste periode nog niet echt lekker op gang. Na vijf minuten stond het, door treffers van Nienke Postma en Zenzi Rokx, 1-2. Zenzi Rokx was weer terug na een blessure en kon dit gelijk verzilveren. De opbouw van de aanval van de tegenstander werd wel erg goed tegengewerkt, door al op tijd de bal te onderscheppen, maar het scorend vermogen van Orca was nog niet zoals in de voorgaande wedstrijden.

De tweede en derde periode kwam hier echter verbetering in, met name Jaike Gruppen kon haar doelsaldo flink aanscherpen. Als ‘mid-voor’ scoorde ze in deze periodes vijfmaal. Ook was er belangrijke inbreng van de twaalfjarige Lelise Noom, twee mooie schoten op het doel van haar  troffen het net. De dames van Aqua ‘68 konden weinig doen tegen deze hoeveelheid goals. De vierde, en laatste periode, kon de wedstrijd dan ook makkelijk uitgespeeld worden. Einduitslag: 5-10.

Over de hele wedstrijd werd er matig aangevallen, maar verdedigend hard gewerkt. Wederom bleek er een tegenstander in deze klasse niet sterk genoeg om de dames van Orca, zelfs niet in iets mindere vorm, voldoende dwars te liggen en een overwinning in gevaar te brengen en staat Orca na zeven wedstrijden ruim aan kop in de tweede klasse.

De eerstvolgende wedstrijd is in de Blauwe Golf op 30 november om 17.30 uur tegen de huidige nr 2, Moby Dick uit Schoonebeek.

Doelpunten: Jaike Gruppen 6, Lelise Noom 2, Zenzi Rokx 1, Nienke Postma 1, Puck Kamstra, Anika Terpstra, Ilse Terpstra, Silde van Schuppen, Greetje Timmer, Nadine Smits. Afwezig waren: Mirte Edens, Esmee Verhoef.

Bron ©Wilma