Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca halen fors uit in Twente.

Laatst bijgewerkt op zondag 27 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca de uitwedstrijd in Hengelo tegen  WS Twente. Vorig seizoen werd er in Hengelo tegen een zware nederlaag aangelopen. Voor de Leeuwarders was het duidelijk dat dit een belangrijke wedstrijd zou zijn wil het aansluiting met de top houden.

De wedstrijd begon afwachtend van beide ploegen. Voor beide teams was het zoeken hoe het best de tegenstander te bestrijden. Orca was het, die als 1e wist te scoren. En brutaal een 0-2 voorsprong pakte. Twente kwam terug in de wedstrijd door de overtal situaties optimaal te benutten. Beide teams scoorden over en weer. En eindigden de 1e periode met de gelijke stand van 4-4.

In de 2e periode begonnen de Leeuwarders het betere van het spel te krijgen. Vooral in de defensie had Orca de zaakjes goed op orde. Twente had duidelijk moeite met het vinden van mogelijkheden en was vooral veroordeeld tot lange afstandsschoten. De Leeuwarder formatie rook bloed en wist in deze periode maar liefst 5x te scoren. Vanaf de midvoor en goede druk vanaf de 2e lijn was het lastig voor Twente om Orca in bedwang te houden. Orca wist in deze periode uit te lopen naar 6-9.

In de 3e periode probeerde Twente nog een comeback te forceren. Orca mistte een paar goede kansen. En Twente wist het gat terug te brengen naar 9-11. De Leeuwarder formatie wist de rug te rechten en koelbloedig de wedstrijd weer in handen te nemen. Met 2 snelle goals werd er een gat van 4 goals gecreëerd. Met nog 1 periode te gaan was de score 9-13 in het voordeel van Orca.

In de laatste periode vermorzelde Orca elke Twentse hoop op een goede afloop door direct toe te slaan. Twente wist dat de wedstrijd gespeeld was en kon niet meer een vuist maken tegen de hechte Leeuwarder defensie. Orca scoorde er aan de andere kant lustig op los en wist een monsterscore te bewerkstelligen. De Leeuwarders konden voldaan de lange terugreis aanvangen met een 10-18 overwinning. Volgende week wacht thuis de nog ongeslagen koploper de Robben uit Hilversum. Een clash tussen de nummers 1 en 3. Eindstand 10-18 in het voordeel van Orca.

WS Twente – Zv Orca  (Frank Pol en Jeroen Wouters 4x, Oliver Galijas, Brian den Edel, Daniël Swart en Duncan Jongbloed 2x, Jort Kramer en Niek Wassenaar 1x.)

Bron ©Timon