Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca 1 winnen van de Mors 1

Laatst bijgewerkt op maandag 14 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren thuis tegen de Mors uit Rijssen. Een geduchte tegenstander die al jaren in de middenmoot van de 2e klasse bivakkeert.

De mannen van Orca heren 1 wisten dat scherpte vanaf het begin nodig was. De Mors is geen tegenstander die makkelijk te verslaan is. Dit werd ook meteen duidelijk in de 1e periode. Waar de Leeuwarders uitstekend spel lieten zien. Echter faalden in de laatste fase. Waar Orca ontzettend grote kansen creëerde, was het de Mors die de goals wel maakte bij elke geboden kans. In de 1e periode was dit nog niet meteen zichtbaar. Orca leidde verdiend met 2-3.

In de 2e periode bleek het niet verzilveren van kansen bijna dodelijk voor de Leeuwarder formatie. Halverwege de 2e periode keken de Leeuwarders tegen een 3-5 achterstand aan. Met nog 1 seconde te spelen wist Orca aan het eind van de wedstrijd de stand gelijk te trekken.

In de 2e helft van de wedstrijd werd er door Orca de puntjes op de i gezet. Verdedigend werd er goed gespeeld. De Leeuwarders waren zich bewust van hun taak. En voerden dit ook goed uit. Hierdoor werd het voor de Mors steeds moeilijker om de Leeuwarder defensie te passeren. Ook aanvallend begon het steeds beter te lopen bij Orca. Waar in de 1e helft van de wedstrijd de kansen werden gecreëerd, werden nu de kansen ook benut. De Leeuwarder formatie liep in de 3e periode weg bij de tegenstander. En ging met een 12-7 de laatste periode in.

In de 4e periode probeerden beide teams de winst binnen te halen. Dit leidde tot veel uitsluitingen aan beide zijde. Hierdoor werd het een doelpuntrijke periode waarbij beide teams 4x wisten te scoren. Orca wist hierdoor de dik verdiende punten binnen te halen en de ongeslagen status in de competitie te behouden

Zv Orca – de Mors 15-11  (Daniël Swart en Jeroen Wouters 3x, Brian den Edel, Duncan Jongbloed, Frank Pol en Chiem Jongema 2x, Oliver Galijas en Niek Wassenaar 1x )

Bron ©Timon