Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca uitgeschakeld voor de verdere bekercompetitie, 10-6.

Laatst bijgewerkt op zondag 13 oktober 2019

De eerste ronde van de beker was een uitwedstrijd in Stiens, tegen Middelsé-Skelp. Een leuke test voor dit debuterende damesteam om tegen een team te spelen uit een hogere klasse. Middelsé-Skelp had nog niet veel wedstrijden in hun competitie gespeeld, dus de vraag was hoe sterk de tegenstander zou zijn.

Er zou voor het eerst deze zaterdag worden aangetreden met een compleet team, maar privé ongelukjes zorgden ervoor dat twee speelsters niet mee konden doen. Dit keer werd maar één  jeugdspeelster ingezet, omdat de jeugdteams zelf gelijktijdig moesten spelen. Aanvulling werd daarom ook gezocht bij oudgedienden, tevens moeders van actieve speelsters en zo kon het dat er drie moeder-dochter combinaties zaterdag waren. De ervaring van Adrianne Hoeksema en Jeanette Smits bleek ook zeer belangrijk, vooral in verdedigend opzicht.

De wedstrijd startte voortvarend, Ilse Terpstra scoorde al binnen 30 seconden en in Stiens wisten ze toen dat ze de Orca dames, ondanks uitkomend in een lagere klasse, serieus moesten nemen. De strijd ging lange tijd gelijk op met belangrijke goals van Jaike Gruppen en de jarige Nienke Postma. Aan het einde van de derde periode stond het 6-6. Een prestatie op zich.

In de vierde en laatste periode, lukte het de dames van Orca niet meer om goed af te ronden. Vermoeidheid ging een grote rol spelen en de scherpte was er af. In totaal werden er ook vier penalty’s gemist en nog een aantal goede kansen voor het doel. De overwinning van Middelsé was daardoor enigszins geflatteerd.

Ondanks dat kan men tevreden zijn met het feit dat er toch een goede wedstrijd is gespeeld en serieus tegenstand is geboden en vooral ook dat men binnen de vereniging enthousiast is dat er weer een damesteam is dat leuk en aantrekkelijk waterpolo speelt. Wat blijkt uit het graag (en goed!) willen helpen van oud-D1 speelsters als de nood aan de man is.

Komende zaterdag staat weer een competitieduel te wachten om 18.15 in de Blauwe Golf, tegen Walvisch uit Groningen.

Doelpunten: Jaike Gruppen 4, Ilse Terpstra 1, Nienke Postma 1, Anika Terpstra, Mirte Edens, Esmee Verhoef, Heleen Witteveen, Adrianne Hoeksema, Jeannette Smits, Keepster Nadine Smits. Afwezig i.v.m. blessures: Greetje Timmer, Zenzi Rokx.

Bron ©Wilma