Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen Derby

Laatst bijgewerkt op dinsdag 08 oktober 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren hun 1e noordelijke derby van het seizoen. Uit in Drachten stond de wedstrijd tegen DraGor op het programma.

Orca bleek in de 1e periode nog niet scherp. Snel moest het een achterstand goedmaken. Gedurende de 1e periode namen de Leeuwarder heren het heft in handen. En begonnen de wedstrijd meer en meer te domineren. De periode werd afgesloten met een 2-3 voorsprong.

In de 2e periode speelden de Leeuwarders meer naar eigen kunnen. De zone lag goed en aanvallend kwam men meer in het spel. Hierdoor liep Orca uit naar een comfortabele voorsprong van 3-6.

Ook de 3e periode was in het voordeel van de Leeuwarder formatie. Het speelplan werd naar behoren uitgevoerd en zorgde voor een hoop kansen. De kritische noot is dat de heren hier iets zorgvuldiger mee om hadden kunnen gaan. Orca liep uit naar 6-10.

In de 4e periode leek er geen vuiltje aan de lucht voor Orca. De 6-11 werd vroeg in de periode gescoord. En de Leeuwarders leken op weg naar een monsterscore. Echter raakten de Leeuwarders het spoor volledig bijster. Taken werden niet meer goed uitgevoerd en aanvallend probeerde men veel te veel te forceren. Hierdoor kwam Orca niet meer tot scoren en liet het DraGor onnodig dicht bij komen. Dit leverde een spannende en hectische eindfase op die gelukkig in Leeuwarder voordeel werd beslecht.

Eindstand 10-11 in het voordeel van Orca

DraGor – Zv Orca 10-11  (Niek Wassenaar 5x, Brian den Edel 3x, Duncan Jongbloed, Jort Kramer en Daniël Swart 1x)

Bron ©Timon