Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca ongeslagen na drie wedstrijden.

Laatst bijgewerkt op zondag 06 oktober 2019

Na de eerste twee ruime overwinningen zou er misschien deze zaterdag iets meer gevraagd worden van het debuterende damesteam. Maar ondanks dat er twee speelsters afwezig waren en de bank uitsluitend gevuld met speelsters uit eigen jeugd, was dit niet het geval.

De tegenstander kon geen enkele tegenstand bieden aan de schotkracht van Orca en na het eerste partje van 5 minuten stond het 4-1 door vier rake schoten van afstand. De drie jeugdspeelsters konden nu ook ingezet en na het tweede periode van vijf minuten was de stand al 11-1 bij rust.

  

Het scorende vermogen begon wat te haperen, gelukkig voor de tegenstander werd vijf keer achter elkaar de lat getroffen, anders was de walk-over een feit. In deze periode scoorde alleen de dertienjarige Silde van Schuppen tweemaal.

De dames uit Ter Apel deden nog een beetje mee, kregen een penalty en een paar keer overtal en scoorden hier tweemaal uit, maar in de vierde periode werd het net weer gevonden en liepen de Orca dames uit naar de eindstand van 16-3.

Na drie wedstrijden kan al wel geconcludeerd worden dat het niveauverschil groot is in deze klasse en dat de Orca dames, in deze vorm, serieus moeten gaan meedoen om het kampioenschap.

Komende zaterdag staat een bekerwedstrijd op het programma om 18.15 in Stiens, tegen het in de 1e klasse uitkomende Middelsé-Skelp. Een leuke test en krachtmeting tegen een team uit een hogere klasse.

Statistiek: Nienke Postma 5, Jaike Gruppen 5, Silde van Schuppen 2, Heleen Witteveen 2, Esmee Verhoef 1, Greetje Timmer 1, Mirte Edens, Ilse Terpstra, Keepster Nadine Smits. Afwezig: Anika Terpstra, Zenzi Rokx.

Bron ©Wilma