Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca starten het seizoen met een overwinning

Laatst bijgewerkt op zondag 29 september 2019

Afgelopen zaterdag mochten de heren van Orca het nieuwe seizoen openen tegen NDD uit Doetinchem. Voor de Leeuwarders waren de verwachtingen hoog. Een goede voorbereiding waar in veel fysieke arbeid werd verricht en goede oefenwedstrijden werden gespeeld, zorgden voor een positieve sfeer binnen het team. Dit moest nu uitbetaald worden in resultaten.

Orca begon sterk aan de wedstrijd. De verdediging speelde tactisch goed. Echter de omschakeling zorgde in het begin van de wedstrijd voor een communicatie fout. Hierdoor nam NDD brutaal de leiding. De Leeuwarder heren herstelden zich snel en wisten daarna de voorsprong te pakken. Eind 1e periode stond het 3-2 in het voordeel van Orca.

De 2e periode was ook in het voordeel. Veel goede kansen en tactisch goed spel leidde echter niet tot het ver uitlopen op de tegenstander. 1 van de weinige minpunten van de voorbereiding speelde de Leeuwarders weer parten. Teveel grote kansen werden gemist. Hierdoor verzuimde Orca de wedstrijd in de 2e periode al op slot te gooien. Halverwege gingen de heren van Orca rusten met een 6-4 voorsprong.

In de 3e periode begon de aanvalsmachine van Orca beter te lopen. Maar liefst 6x wist men het net van de tegenstander te vinden. Door de grote voorsprong en het makkelijke scoren werden de Leeuwarders ook wat laks in de defensie. Geen 100% concentratie en inzet zorgde ervoor dat NDD ook te makkelijk tot scoren kwam. Eind 3e periode leidde Orca met 12-8.

Voor Orca zaak ook in de laatste periode de winst binnen te slepen. Orca speelde de laatste periode niet op zijn best. Maar deed meer dan genoeg om een overtuigende zegen binnen te halen. De Leeuwarders starten hun seizoen goed en met een overwinning. Eindstand 16-12 in het voordeel. Volgende week wacht 1 van de derby’s  van het Noorden in Drachten. Waar Orca het opneemt tegen DraGor.

Zv Orca – NDD 16-12  (Niek Wassenaar 4x, Brian den Edel, Duncan Jongbloed en Frank Pol 3x, Jeroen Wouters 2x, Chiem Jongema 1x )

Bron ©Timon