Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca ook in tweede competitie niet verslagen.

Laatst bijgewerkt op zondag 29 september 2019

Zaterdag was een echte waterpolo middag/avond van Orca in de Blauwe Golf, eerst de C-, daarna B-jeugd, Dames 1, Heren 1 en 2. Alle teams waren succesvol.

Na de overwinning in Franeker vorige week zaterdag, was het deze zaterdag weer een succes, nu tegen het derde team van de dames van Esta uit Emmen en Stadskanaal. Weer veel supporters waren aanwezig om de dames aan te moedigen en zagen een wedstrijd tegen een stugge, fysiek sterke ploeg. Maar waar de tegenstander moeiten had om het doel te vinden, gold dit niet voor Orca. Ondanks de afwezigheid van Jaike Gruppen, de topscorer van vorige week, werd er regelmatig gescoord en was Nienke Postma dit keer met zes treffers het meest succesvol.

Het damesteam bestond zaterdag uit acht speelsters en werd aangevuld met 2 jeugdspeelsters, Silde van Schuppen en Annerixt van Dijk. Anika Terpstra speelde sinds vier jaar weer haar eerste wedstrijd, lang geleden kwam ze nog voor Heerenveen uit. Nu speelt ze samen met haar zusje Ilse in Leeuwarden.

Keepster Nadine Smits keepte wederom een goede wedstrijd en had ook een aantal keren het geluk aan haar zijde doordat de tegenstanders paal en lat troffen. Een paar keer werden de nieuwe waterpoloregels toegepast en mocht Zenzi Rokx na drie persoonlijke fouten niet meer meedoen.

Ondanks dat werd de voorsprong gestaag uitgebreid, weinig tegengoals hoefden te worden geïncasseerd. En uiteindelijk scoorde Nienke Postma nog in de laatste seconde de 14e goal.

Nienke Postma 6, Zenzi Rokx 2, Greetje Timmer 2, Silde van Schuppen 2, Annerixt van Dijk 1, Ilse Terpstra 1,

Esmee Verhoef, Mirte Edens, Anika Terpstra, Keepster Nadine Smits.

Bron ©Wilma