Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca pakken eerste punten bij debuut in de competitie.

Laatst bijgewerkt op zondag 22 september 2019

Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan het opzetten van een Dames senioren team. Enige tijd was er geen competitieteam, maar omdat er veel talentvolle meisjesjeugd is werd het nodig dat er voor hen weer een mogelijkheid kwam om door te kunnen stromen naar de senioren.

Zaterdagavond was het zover. Met Wilma Odding als coach, debuteerden de Dames senioren in de 2e klasse en meteen goed! Met een klinkende overwinning van 17-3 in Franeker, onder het oog van de vele supporters die mee waren gekomen, ging iedereen na die tijd tevreden en optimistisch naar Leeuwarden terug.

  

Het damesteam bestond zaterdag uit zeven speelsters en werd aangevuld met vijf enthousiaste jeugdspeelsters. Nadine Smits debuteerde als keepster. In het verleden was ze speelster, maar in dit team is ze onder de lat te vinden en ze deed dit gelijk zeer verdienstelijk.

In het eerste part van 6 minuten werd zeer voortvarend gestart, De eerste score al in de eerste minuut en daarna waren het Jaike Gruppen en Esmee Verhoef die zorgden voor een 8-0 stand bij de eerste rust! In het tweede part kwam er wat meer tegenstand, maar hielden aanvoerster Nienke Postma en Greetje Timmer de verdediging goed onder controle.

De jeugdspeelsters konden ook worden ingezet en o.a. Silde van Schuppen en Annerixt van Dijk (beide 13 jaar!) vielen prima in en pikten ook een goaltje mee.

De voorsprong werd gestaag uitgebreid, Heleen Witteveen scoorde nog een keer tegen haar ‘oude’ ploeg. Goed verdedigend werk en daardoor snelle tegenaanvallen, zorgden voor deze ruime overwinning. De start van dit nieuwe team was gelijk goed, afwachten is wat het zegt voor de rest van de competitie, maar men kon met opgeheven hoofd huiswaarts.

Doelpunten: Jaike Gruppen 5, Esmee Verhoef 4, Nienke Postma 3, Ilse Terpstra 1, Greetje Timmer 1, Annerixt van Dijk 1, Silde van Schuppen 1, Heleen Witteveen 1.

Mirte Edens, Lelise Noom, Marinte Fahner. Keepster Nadine Smits.

Foto's, klik hier.

Bron ©Wilma