Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca zetten goede reeks voort

Laatst bijgewerkt op zondag 31 maart 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca in Rijssen tegen de Mors. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel behalve de eer. Beide teams staan stevig in de middenmoot van de competitie.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Door een snelle counter werd snel de voorsprong gepakt. Dit was de inleiding voor een aantrekkelijke wedstrijd. Orca was in de begin minuten de betere ploeg en speelde gedecideerd. Door vooral niet te forceren en goed positie spel te spelen wisten de Leeuwarder heren uit te lopen naar 1-3. In de slotfase van de 1e helft was het de Mors die wat terug deed. Geholpen door een van richting veranderd schot wisten de gastheren de stand in de 1e periode gelijk te trekken.

In de 2e periode was het de Mors die het betere van het spel had. Orca speelde niet slecht, maar was vooral in de afronding niet gelukkig. Paal en lat werden een aantal keer gevonden. De Mors was in deze fase iets klinischer in de afronding. De Mors pakte de voorsprong en wist de 2e periode met 2 goals verschil af te sluiten. Halverwege was de score 6-4.

In de 3e periode bleef het spelbeeld gelijk. Echter wisten de Leeuwarder heren het net nu wel te vinden. De gecreëerde kansen werden nu wel afgerond. Hierdoor kwam Orca beter in het spel. Langzaam werd de comeback ingezet. Door vooral rustig in de verdediging te blijven en de Mors weinig kansen te gunnen, bleef Orca in de wedstrijd. Orca kwam kreeg eind 3e periode weer zicht op punten toen het de 7-7 aantekende.

In de 4e periode moest het voor beide teams gebeuren. Orca was de eerste die zijn intenties duidelijk maakte door een overtal situatie schitterend af te ronden. Lang genieten konden de Leeuwarders niet. Want in een counter was het de Mors die scoorde. Hierna namen de heren van Orca de wedstrijd in handen. Als collectief werd er uitstekend verdedigd. De Mors kreeg nauwelijks kansen meer. En aanvallend speelde Orca met rust en vertrouwen. Vooral de rust in de aanval is iets wat de Leeuwarder heren de laatste weken veel oplevert. Wachten op de goede kans en het juiste moment in plaats van te forceren. Orca liep met 3 goals weg bij de Mors en wist de wedstrijd door middel van een overtuigende 2e helft te winnen. Eindstand 9-11 in het voordeel van Orca.

De Mors – Orca 9-11 (Duncan Jongbloed en Brian den Edel 4x, Jeroen Wouters 2x, Niek Wassenaar 1x)

Scores 2e klasse-B; De Mors – Orca 9-11; Aquapoldro – Zwemvereniging Utrecht 14-18; NDD – Swol 9-14; Livo – Trivia 15-6; ENC Arnhem – VZ&PC 10-8;

Stand: 2e klasse-B  1 Livo 2-47; 2 Swol 20-46; 3 VZ&PC 2-44; 4 WS Twente 19-41; 5  Zwemvereniging Utrecht 20-33; 6 De Mors 20-31; 7 Orca 20-2; 8 NDD 20-23; 9 ENC Arnhem 20-23; 10 Trivia 20-15; 11 De IJsselmeeuwvogels 19-12; 12 Aquapoldro 20-4.

Bron ©Timon