Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca revancheren zich

Laatst bijgewerkt op zondag 24 maart 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca thuis tegen zwemvereniging Utrecht. Vooraf wist Orca dat het een zware wedstrijd stond te wachten. In de vorige confrontatie werden de Leeuwarder heren van de mat gespeeld. Maar thuis met de Oldehove in het zicht spelen de heren hun beste wedstrijden.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Met een uitstekende zone verdediging wist het de basis te leggen om goed in de wedstrijd te blijven. Vanuit de defensie werd het platform gelegd om snel te kunnen counteren. In de 1e periode waren de Leeuwarders duidelijk de betere ploeg. Vanuit een overtal werd de 1-0 gescoord. En vervolgens bleef Orca het goede spel continueren. Orca liep deze periode uit naar 4-1.

In de 2e periode begonnen de Leeuwarders wat concentratie foutjes te vertonen. De defensie lag goed. Maar individuele fouten zorgden er voor dat Utrecht goedkoop aan goals kwam. Hierdoor konden de gasten terug komen tot 7-5. In de slotfase wist Orca het gat weer te vergroten naar 3 goals. En ging men rusten met een 8-5 voorsprong.

In de 3e periode begon Orca rust in het spel te krijgen. Waar de Leeuwarders zich vaak schuldig maken aan teveel willen doen. En te willen forceren. Bleef Orca deze wedstrijd rustig spelen. Utrecht kwam er niet meer door heen en moest toekijken hoe Orca langzaam wegliep. Elke aanval van Utrecht die stuk liep was een mogelijkheid voor de Leeuwarders in de omschakeling. Hierdoor liep Orca in deze periode uit naar 11-6.

In de laatste periode speelde Orca misschien wel zijn beste spel. Kalm in de verdediging en aanval. Niet denken aan het scoren van goals. Maar rustig het spel spelen en wachten op de goede kansen. Orca gooide de wedstrijd volledig op slot en wist de wedstrijd geconcentreerd naar een prima overwinning te loodsen. In de laatste periode wist men in tegenstelling tot vaker dit seizoen geconcentreerd te blijven. Dit leverde 5 goals op in de laatste periode. Hierdoor werd de eindstand op 16-8 bepaald. En revancheerde Orca zich voor de verloren wedstrijd in Utrecht.

Orca – zwemvereniging Utrecht 16-8 (Duncan Jongbloed 5x, Jeroen Wouters 4x, Niek Wassenaar, Daniël Swart en Brian den Edel 2x, Frank Pol 1x)

Scores 2e klasse-B; Orca – Zwemvereniging Utrecht 16-8; VZ&PC – Livo 9-9; Swol – ENC Arnhem 16-9; Trivia – WS Twente 3-17;

Stand: 2e klasse-B 1 Livo 19-44; 2 VZ&PC 19-44; 3 Swol 19-3; 4WS Twente 19-41; 5 De Mors 19-31; 6 Zwemvereniging Utrecht 19-30; 7 Orca 19-22; 8 NDD 18-20; 9 ENC Arnhem 19-20;  10 Trivia 19-15; 11 De IJsselmeeuwvogels 19-12; 12 Aquapoldro 18-4.

Bron ©Timon