Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

H4 verslaat Bolsward 2

Laatst bijgewerkt op maandag 11 februari 2019

Op ongebruikelijke wedstrijddag, de sneintemiddeis in de Blauwe Golf, heeft Orca’s Heren 4 een belangrijke stap gezet naar het felbegeerde kampioenschap. Gemotiveerd door wetenschap dat ’s Heeren Viers zelfbenoemde commissaris alleen in een kampioensjaar zijn verjaardag viert, had het ervaringsteam de volledige speeltijd nodig om de tegenstander te bedwingen. Het was pas in de laatste aanval in de laatste 15 seconden van de wedstrijd dat een rush van onze midvoor de winnende goal wist te scoren. Nog nooit had Heren 4 zo lang achter gestaan en de strijd toch nog gewonnen.

Hoewel de openingstreffer voor rekening kwam van Orca’s midvoor die tegenwoordig droogtraint met Edammers, begon H4 zwak aan de wedstrijd. Verdedigend zat het niet goed dicht, zodat het prijsschieten leek voor de tegenstander. Pas in de eerste rust realiseerden de mannen zich dat niet het keeperstalent-met-scorend-vermogen in de goal lag, maar H4’s eigen doelverdediger. Het was aan onze midvoor te danken dat de achterstand nog beperkt bleef tot 2-4. De kampioenscoach was uiteraard not amused met de verdedigende tekorten en beval de spelers de aanval hoog op te vangen. Schoorvoetend werd aan de opdracht voldaan. Een gebrekkig gezichtsvermogen leek de meeste spelers echter parten te spelen. Door zeldzame aaneenschakeling van foute passes en contra-aanvallen, bleef de achterstand ook in het tweede partje, 5-7. Daar waar vroeger de wedstrijd wel eens dreigde te ontsporen doordat de moed werd opgegeven en onvriendelijke woordenwisselingen, bleef het geloof en de wilskracht nu echter overeind. (Ook hier mag de vele trainingsarbeid van afgelopen weken niet onbenoemd blijven.)

Na een allesoverheersende peptalk van de coach en de assistent-coach-op-krukken ging het er om in het derde partje. Wie anders dan onze jongste-speler-aller-tijden in H4 (48 jaar jonger dan de oudste) zorgde voor de aansluitingstreffer. Helaas scoorde de tegenstander vervolgens tweemaal. Gelukkig bewees onze Sallandse international zijn meerwaarde door opnieuw voor de aansluiting te zorgen. Toen ons jong talent vervolgens feilloos een 5 meter wist te benutten tegen een keeper die tot dan toe alles leek pareren, keerde de vastberadenheid om te gaan winnen terug in H4.

In het vierde partje werd een tactische keeperwissel toegepast in verband met de onvermijdelijke p’s van onze midachter. De rimpelingen van een ongelukkig uitsluiting van onze aardbevingsdeskundige even later, konden de H4 fundamenten niet aantasten. Beheerst werd nog tweemaal gescoord. Maar de tegenstander werkte niet mee en scoorde ook, zodat de achterstand 2 punten was toen het signaal van de laatste minuut klonk. Gesteund door het massaal toegestroomde publiek (waaronder een veelgevraagde keeper) lukte het onze zescilinder om op 00.31 seconden voor tijd de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Met man en macht joeg H4 vervolgens op de bal na de spelhervatting. Bolsward bezweek onder zoveel druk. Een gouden assist van de invalkeeper resulteerde in de goldrush van onze midvoor. Op de laatste groene energiereserves kwam hij tot een vernietigend schot en kon op 00.01 de winst bijgeschreven worden: 12-11! Een geweldig resultaat waardoor de avond gelukkig feestelijk afgesloten kon worden met een verjaardagspartijtje, waarbij vele herinneringen opgehaald werden: https://vimeo.com/76140405.

Bron ©Michiel