Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca pakken punt in zware uitwedstrijd

Laatst bijgewerkt op zondag 10 februari 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca in Vriezenveen tegen VZ&PC. VZ&PC is de huidige nummer  2 en wisten de wedstrijd in Leeuwarden nipt te winnen. Voor de Leeuwarders een zware opgave om in Vriezenveen de punten te pakken.

De wedstrijd was vanaf het begin een gevecht. Beide ploegen gooiden alles in de strijd. Vooral defensief wisten beide teams door tactiek, fysiek en mentaliteit de ander geen centimeter te geven. VZ&PC had lichtelijk het overwicht en had in de openingsfase iets meer schoten op goal. Maar de Leeuwarders wisten stand te houden. Halverwege de 1e periode was het Orca dat zelfs verrassend op voorsprong wist te komen door een vlammend schot. VZ&PC trok de stand gelijk door gebruik te maken van een overtal situatie. Aan het eind van de 1e periode was het VZ&PC dat de 2-1 voorsprong pakte door miscommunicatie aan Orca zijde. De periode werd afgesloten met 2-1.

In de 2e periode gingen beide ploegen door waar ze gebleven waren. Duels werden met volle overgave aangegaan. Hierdoor werd de wedstrijd een boeiend schouw spel. Orca wist deze periode de gastheren van het scoren af te houden. Zelf kwamen de Leeuwarders er ook nauwelijks door. Een geplaatst afstandsschot was het enige wapenfeit van de 2e periode. De rust was een zwaar bevochten 2-2.

In de 3e periode bleven beide defensies domineren. Kansen waren schaars. En de kansen op een schot die er af en toe waren, waren veelal een prooi voor een blokkerende hand of de keeper. Beide teams wisten deze periode 1 maal te scoren. Eind 3e periode was de stand 3-3.

Voor de Leeuwarders was het nu taak om mentaal sterk te blijven. Een aantal wedstrijden werden door de heren van Orca in de 4e periode weggegeven. Geen goedkope goals weggeven was het devies. Orca hield zich uitstekend aan deze opdracht. In een bloedstollende laatste periode pakte Orca nog even de voorsprong. Deze werd teniet gedaan door een score uit een manmeer van VZ&PC. In de slotfase probeerden beide teams de overwinning binnen te halen. Echter beide teams speelden uitstekend in de defensie en waren vast beraden niks meer weg te geven. In een zinderende wedstrijd bleef de score gelijk. En moesten beide teams genoegen nemen met de gedeelde punten.

Eindstand 4-4

VZ&PC - Orca 4-4 (Jeroen Wouters 2x, Frank Pol en  Daniël Swart 1x)

Scores 2e klasse-B; Livo - Aquapoldro 19-5; ENC Arnhem – WS Twente 9-16; Swol – Zwemvereniging Utrecht 23-10; VZ&PC – Orca 4-4;

Stand: 2e klasse-B: 1 Livo 15-37; 2 WS Twente 15-35; 3 VZ&PC 15-34; 4 Swol 14-31; 5 Zwemvereniging Utrecht 15-24; 6 De Mors 15 -22; 7 NDD 14-17; 8 ENC Arnhem 15-17; 9 Orca 15-13; 10 Trivia14-12; 11 de IJsselmeeuwen 14-6; 12 Aquapoldro 15-4;

Bron ©Timon