Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Middelsee – Heren 4

Laatst bijgewerkt op zondag 27 januari 2019

Omdat de wintersporters van Heren 4 nog vol vliegschaamte op de terugweg waren, had het team zich voorgenomen zich CO2-neutraal over het nieuwe fietspad op het tracé van het voormalig Dockumer Lokaaltsje naar Stiens te verplaatsen. Met het oog op het regenachtige weer, werd echter op het laatste moment besloten de V6 te compenseren met de Agila. De spelersuitstoot werd aangeplant met enkele poloërs van vroeger en de jonge versies daarvan. Ook was de veelgevraagde goalie-met-scorend vermogen bereid gevonden het H4-doel te verdedigen.

In de wetenschap dat thuis dik van Middelsee verloren was en in het gemis van onze kampioenscoach die een uber-ritje naar het vliegveld had, maar gesteund de geweldige ambiance van de nieuwe BV Sport-locatie om ûtens, begon de wedstrijd. De tactische instructies luidden de zijkanten van de goal goed te verdedigen en allen aan te sluiten bij de aanval. Ook werden waarschuwende woorden gesproken over hoe om te gaan met de arbitrage. In de wetenschap dat het doel optimaal verdedigd werd door de veelgevraagde keeper, begon H4 onbevangen aan de wedstrijd. Al snel bleek dat de vele trainingsarbeid in de lengte zijn vruchten af te werpen. Versterkt door het smalle speelveld ontketende H4 een ongekende drive naar voren. Nadat een aantal vervaarlijke aanvallen van de tegenstander diverse keren door een oplettend H4 waren geneutraliseerd en hing door de lange passes vanaf de doellijn een verrassing in de lucht. Bij afwezigheid van Heren 4’s eerste en tweede midvoor, was de vraag wie de ban kon breken. Het kwam op cilinderinhoud aan waarmee Heren 4’s interim-midvoor de score openen door met maximaal draaiend moment zowel de verdediger als de keeper het nakijken te geven. Twee doelpunten volgden nog in het eerste partje, beide door juniorspelers. De seniorspelers lieten zich niet onbetuigd, compenseerden met het behalen van p’s en bepaalden de periodestand met het missen van een vijf meter op 1-4.

Opgewarmd en geïnspireerd gaf het tweede partje een gelijk beeld. Onze vaste waarde in de verdediging had andere inzichten in de spelregels dan de arbiters. Geheel in dienst van het team gespeeld hebbende, legde hij zich hier manmoedig bij neer en mocht met drie p’s toekijken hoe onder andere door zijn snelle evenknie de periode stand op 1-7 werd gebracht. Uiteraard werd tot diep in de kleedkamer over de arbitrage nagepraat.

In de derde periode werd onverschrokken verdedigd. Ook H4’s rookie voerde zijn taak gedreven uit en hield zijn sector goed dicht. De tegenstander kon nauwelijks binnen de vijf meter kon komen en schoten op de goal werden fraai met twee handen weggeplukt. Volgens opdracht werd goed op de schotklok geanticipeerd. Hierdoor werd het traag aanvallende Middelsee onzeker en kwam weer niet tot scoren: 1-10.

De vierde periode bracht de apotheose. In een man-meer situatie van Middelsee werd vasthoudend verdedigd en het schot gestuit door onze goalie. Die bewees zijn meerwaarde door geen moment te aarzelen over het hele bad de laatste treffer voor Orca te scoren. Eindstand 2-12.

Op de terugweg gaf H4 de overwinning nog een officieel tintje door het nieuwe intergemeentelijk fietspad de naam te geven van onze no 2 die de Leeuwarden groot heeft gemaakt. Als eerbetoon en rekening houdend met de thans geldende AVG-voorschriften, werd het fietspad gedoopt tot: "Midvoorspaed".

Bron ©Michiel