Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

De Plons 1 - Orca H3

Laatst bijgewerkt op zondag 27 januari 2019

Op een donkere gure januari avond hadden we de taak om aan te treden tegen De Plons. Gelegen aan de uiterste grens van ons land, daar waar geen lichten branden.

Afijn , in deze uiterst fijne omstandigheden konden we uiteindelijk toch met 10 man aantreden tegen een tegenstander, met een geheel eigen kijk op waterpolo. Duwen, trekken en veel vasthouden en een midvoor die op slimme wijze vele goals kan maken. De tactiek was dan ook op hem gericht. Met zijn allen terugkomen en zorgen dat hij niet aangespeeld kon worden. Vanavond speelde Henk als keeper. Het was even wennen na al die jaren. Henk met een rood capje.

In de eerste periode ging dat niet geheel volgens plan. De aanval was prima. 4 goals in een partje is best goed, maar 4 goals tegen is wat veel van het goede. We konden er steeds snel uitkomen en Ralph, Marcel, Jan en Frank  scoorden elk een goal. Omdat we veel goals tegen kregen verplaatsten we de aandacht meer naar de verdediging. Dit lukte want in het tweede partje wist De Plons niet tot scoren te komen. Wel ging het ten koste van onze aanval. Slechts 1 keer wisten we het net van onze tegenstander te vinden. Theo maakte deze ene goal. 5 goals door 5 verschillende spelers. Dat is lekker als team spelen.

In het derde partje konden we vanuit een goede verdediging beter aanvallen. Na een snelle goal van Ralph, maakte ook Leon een bijzondere goal. Op eigen helft ontfutselde hij de bal van de tegenstander, zwemt over de middellijn en als hij wordt achterhaald, pakt jij de bal op en scoort vanaf 9 meter afstand via de binnenkant van de paal. Daarna was het Marcel-time. Op het laatste moment toegevoegd aan het team en als eigenlijk altijd, niet voor niets. Via mooie schoten en breaks maakt hij een loepzuivere hattrick. Jan en Ralph maakten de walkover van het derde partje compleet. 4-12. Dit betekende ook dat Henk twee partjes op rij, zijn goal schoon wist te houden.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld en de laatste periode was niet om aan te gluren. De Plons liet twee man voorin liggen en daarmee werd het een rare wedstrijd.  Jan en Marcel wisten elk nog een goal te maken. Steijn was in een moedige bui en ging nog wat duels aan op de midvoor. Dit leverde wel een man-meer, maar geen goals meer op. De Plons maakte er ook nog drie en dat bracht de eindstand op 14-7.

De man-meers worden nog steeds niet echt lekker uitgespeeld (1 uit 6). Dat geeft weer trainingsvoer.

Bron ©Ralph