Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca verliezen van naaste concurrent

Laatst bijgewerkt op zondag 27 januari 2019

Afgelopen zaterdag stond voor de heren van Orca de lange uitwedstrijd in Doetinchem op het programma. Voor de Leeuwarder heren een belangrijke wedstrijd. Want het betrof een naaste concurrent.

Orca begon niet slecht aan de wedstrijd maar wist niet te overtuigen. Het bleef in de wedstrijd ondanks dat het, het betere spel moest laten aan de thuis ploeg NDD. Het af en toe ontbreken aan kordaat optreden zorgde er voor dat de thuisploeg makkelijk kon scoren. Waar het Orca veel moeite kostte het net te vinden. De 1e periode werd met 3-2 afgesloten.

In de 2e periode liet Orca de wedstrijd uit handen glippen. Aanvallend kwam het niet uit de verf. En de counter van NDD bracht de ploeg uit Doetinchem in een prima positie. Orca wist deze periode niet te scoren, waar NDD 3 maal het net wist te vinden. De Leeuwarders gingen rusten met een 6-2 achterstand.

In de 3e periode gooide Orca het over een andere boeg. Verdedigend werd er van tactiek gewisseld. Hierdoor kwamen de Leeuwarders iets beter in de wedstrijd. Aanvallend werd er iets meer energie in de wedstrijd gegooid. Hierdoor kwamen de kansen en de doelpunten terug. Echter elke goede goal van Orca werd opgevolgd door een foutje. Hierdoor wisten de Leeuwarders het gat niet te dichten. En de uitgelezen mogelijkheden van de manmeer werden te vaak verkwanseld. De 3e periode werd daardoor een 4-4 en zorgde voor een 10-6 ruststand.

In de 4e periode wisten de Leeuwarder heren wel terug te vechten. Echter het gat was te groot om nog aanspraak te maken op punten. Waar de 2e helft van de wedstrijd liet zien dat de Orca heren de potentie hadden op een overwinning. Was de 1e helft van Orca te pover om de punten mee naar huis te nemen. Eindstand 11-9 voor NDD

NDD – Zv Orca 11-9 (Jeroen Wouters, Duncan Jongbloed 3x, Niek Wassenaar, Daniël Swart en Jort Kramer 1x)

Stand: 2e klasse-B

1 WS Twente 13–32; Livo 13-31; VZ&PC 13-30; SWOL 1894 12-25; Zwemvereniging Utrecht 13-23; De Mors 14-19; ENC Arnhem 13-17; NDD12-13; Orca 13-12; Trivia 13-9; De IJselmeeuwen 12-6; Aquapoldro 13-4

Bron ©Timon