Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca H2 wederom onderuit in uit-derby

Laatst bijgewerkt op woensdag 12 december 2018

Dit seizoen staan er maar liefst 3 uitwedstrijden in Groningse hoofdstad (Groningen) gepland voor de Heeren van het Tweede. Nadat de eerste twee uit-derby’s van het Noorden beide verloren gingen, stond er afgelopen zaterdag een confrontatie met de rode lantaarndrager, het derde team van TriVia, op het programma. Door weer en wind trokken 12 Friezen richting oosten.

Met een bijzonder jeugdige equipe trok de nummer 3 van de competitie op zaterdagavond, klokslag 9 uur ten strijde tegen de ploeg die tot dan toe nog maar 1 wedstrijd had gewonnen. Op papier was dit dus een spreekwoordelijk ‘kat in het bakkie’ tegen de nummer 10. De start was moeizaam. Onnodige persoonlijke fouten, manmeersituaties die niet goed werden uitgespeeld en een gelijke 1-1 stand na de eerste periode. In de tweede periode verandert er weinig positiefs aan het wedstrijdbeeld. Waar TriVia de score verder weet uit te bouwen naar een verschil van 2 punten verzuimen de Leeuwarders herhaaldelijk om het net van de tegenstander te vinden.

De conclusie halverwege: het moet beter, het moet scherper. Even lijkt het tij te keren. De derde periode tekent zich door een rare situatie waarbij het onduidelijk is of er nu een witte of een blauwe cap naar de kant wordt gestuurd. De Groninger coach is onterecht in de veronderstelling dat er een Orcanees wordt uitgestuurd en vraagt een Time-out aan. Het gevolg: een strafworp voor Orca! Kevin blijft, ondanks het verwarde en gefrustreerde thuispubliek, koeltjes en schiet genadeloos raak. Orca komt in de derde periode weer langszij: 4-4. Het kan nog!

Echter, in de laatste periode gaat het dan toch mis voor de Friese hoofdstedelingen. Met wel 5 Leeuwarder uitsluitingen (tegen 1 U20 voor Groningen) in de laatste periode grijpt TriVia de voorsprong en geeft deze niet meer weg. Zelfs een schitterend doelpunt dat geheel werd opgebouwd en afgemaakt door de gebroeders De Vries mocht niet meer baten. Gerben, die naast het spelen ook een coachende rol voor zijn rekening nam bepaalde 30 seconden voor tijd de eindstand: 8-6.

Ondanks het verlies een groot compliment voor de meegereisde jeugd voor hun prestaties! De return is op 14 april. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. De eerst volgens de wedstrijd vindt plaats in het nieuwe jaar en wel op 27 januari.

Einduitslag: 8-6 (in het voordeel van TriVia 3)

Doelpuntenmakers: Lucas, Kevin (beide 2x), Gerben, Jesse (beide 1x)

Bron ©Bauke