Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Heren 4 stunt tegen de koploper.

Laatst bijgewerkt op zondag 09 december 2018

Zaterdagavond 8 december 2018 moest Heren 4 aantreden tegen de dan nog ongeslagen koploper Midden-Drenthe 2. Het combinatieteam uit Beilen/Smilde was op volle oorlogssterkte naar Leeuwarden gekomen. De Drenten hadden alle wedstrijden nog met ruime cijfers gewonnen. Ook tegen de ploegen die boven ons stonden. Alle reden om met enige angst de wedstrijd te betreden.

Midden-Drenthe 2 is een jonge ploeg die over enige zwemsnelheid beschikt. Vooral in de omschakeling zwom Heren 4 menigmaal achter zijn tegenstander aan. MD2 begon met een dubbele dekking van onze midvoor. Gevolg was dat onze midvoor niet aanspeelbaar was en menig pass werd onderschept. Werd er al geschoten van afstand dan was dit een makkelijk prooi voor hun keeper. In de tegenaanval kwamen zij diverse keren oog in oog met Frans Jan. Dat het na de 1e periode slechts 0-2 stond in ons nadeel was grotendeels te danken aan het uitstekende keeperswerk van Frans Jan.

Aanvallend liep het niet lekker dus moest er wat gebeuren in het 2e partje. We besloten om met 2 midvoors te gaan spelen, scherper te zijn op de pass en op te houden met dom te schieten. So far so good, nu de praktijk nog. Jisk schoot de aansluitingstreffer er op een mooie manier in. MD2 maakte de 1-3 wederom uit een contra en Arjen lepelde met zijn linkerhand, na een schot van Michiel op het houtwerk, de bal in de verste hoek. Stand 2-3 na het 2e partje. Aanvallend waren we iets dreigender en verdedigend zat het nog steeds goed in elkaar. Kwam er toch wat doorheen, dan hadden we altijd Frans Jan nog.

Het 3e partje zaten beide teams er wat doorheen. Verdedigend zat het bij beide teams goed dicht met dank aan beide keepers. MD2 scoorde de 2-4 vanaf de midvoorpositie. Orca nam de bal uit en 11 seconden later lag de bal in het netje bij MD2. Jurjen lag bij de 2e paal, deed een slag uit en kreeg een sublieme diagonale pass die vastkleefde aan zijn hand en met 1 beweging schoot hij de bal strak in de goal. Stand einde 3e partje 3-4.

We begonnen nu zowaar in een stunt te geloven. Zaak was dat we de verdediging potdicht moesten houden. MD2 speelde hun eigen spel niet meer en ging mee in ons spel. Ze durfden, wilden of konden niet meer zwemmen wat ons in de kaart speelde. Stil liggen en vasthouden ligt ons wel, zwemmen niet. Op 1.23 van het einde schoot Sjors, na een pass van Jurjen, de 4-4 op het bord. Nog een kleine anderhalve minuut volhouden en we hadden een punt te pakken tegen de koploper. Helaas werd Michiel er op 1.03 er uit gestuurd. MD2 nam een time-out. Heren 4 moest een tactiek bedenken om ze van het scoren af te houden. Tactiek was om de voorste en de buitenste aanvallers uit te pressen. De keeper kon nu niets anders dan de bal recht naar 1 van de paalmensen te spelen. Als 3 hongerige hyena’s stortten wij ons op de ongelukkige aanvaller. Hij wist niet wat hem overkwam. Toen de kruitdampen waren opgetrokken hadden wij de bal en mocht Michiel het strijdperk weer betreden. Er was nog 1 minuut te gaan. Na een lange aanval lag Walter op 0:32 vrij op de linkervleugel. Hij kreeg de bal, aarzelde niet en schoot met een rare dwarrelbal onder de armen van de keeper door. Nog 1 aanval opvangen van MD2. Helaas vond Bart het op 0:14 van het einde nodig om zich er uit te laten sturen. Ook deze man-minder overleefden wij waardoor het onmogelijke toch mogelijk werd. Eindstand 5-4 in het voordeel van Orca. Wat Heren 1 helaas niet lukte, lukte ons wel. Winnen van de koploper.

Man van de wedstrijd was Frans Jan die ons vele malen behoedde voor tegendoelpunten. Verder was de teamspirit doorslaggevend in deze heroïsche wedstrijd. Niet lullen maar poetsen. De helden die aanwezig waren bij deze wedstrijd waren in willekeurige volgorde: Brian, Jisk, Michiel, Jurjen, Arjen, Joost K, Aart, Roel, Sjors, Max, Bart, Walter, Frans Jan en last but not least, Coach Sieb. Tegenstander bedankt voor de leuke en sportieve wedstrijd, scheidsrechters bedankt voor het in goede banen leiden van de wedstrijd en publiek bedankt voor de aanmoedigingen. Uiteraard moesten we deze overwinning nog even vieren in de kantine onder het genot van diverse hapjes en drankjes. Het was nog lang onrustig.

Orca H4 – Midden-Drenthe H2 5-4 (0-2, 2-1, 1-1, 2-0), Doelpunten: Jisk, Arjen, Jurjen, Sjors en Walter

Bron ©APK