Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca H5 overwint(ert) in clash tegen FZC’54 H1

Laatst bijgewerkt op zondag 02 december 2018

Wat de kenners van de competitie al wisten is dat deze wedstrijd een echte clash zou gaan worden tussen de twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en die de koplopers van de competitie uitdagen. Beide teams hebben namelijk een vergelijkbaar gemiddeld aantal punten per wedstrijd. Orca H5 was dus zeer gemotiveerd om van deze wedstrijd een echte wedstrijd te maken vol met vooral vele hoogtepunten.

Niet elke wedstrijd waar het publiek en de spelers hoge verwachtingen van hebben wordt automatisch zo’n wedstrijd. Vaak valt het dan toch tegen. Het ene team geeft snel de overwinning weg en er is geen strijd meer. Dat scenario werd niet bewaarheid. Uiteindelijk bleek deze avond echt een ware apotheose voor de winterstop te zijn waarin twee teams elkaar bevochten op het scherpst van de snede.

Vooraf was er al een analyse gemaakt over de spelers van de tegenpartij. De mannen hadden divers spelers die konden scoren. Dat was alles wat we wisten. Wat verder opviel is dat de tegenstander niet echt veel met een midvoor speelde, dat Franeker de eerste twee partjes een keeper had die niet zo heel hoog uit het doel kon komen en dat er een paar mannen gruwelijk hard konden zwemmen, voor H5 in ieder geval dan. Onder leiding van Ralph werd voortvarend aan de wedstrijd begonnen. De scheidsrechters waren de heren Koops en Holwerda die streng doch rechtvaardig de spelers confronteerden met hun daden en de regelementen uitstekend toepasten op hetgeen zij voor ogen kregen in het badwater onder hen. Wij misten onze snelste speler helaas maar dat werd door Wim helemaal goed gemaakt. Ook Gerrit speelde weer verdienstelijk mee nadat hij met H2 al een mooie wedstrijd had gewonnen. Datzelfde gold voor keeper Bryan die, hoe kan het ook anders weer voortreffelijke reddingen maakte. Onze eigen keeper Björn maakte zich zeer verdienstelijk in het veld.  De kracht van H5 lag zoals altijd in teamwork: voor elkaar door het vuur gaan, nooit opgeven, en gelukkig: kansen benutten ging ook vrij goed.

De wedstrijd begon direct fanatiek en golfde op en neer. Kansen over en weer, de score werd geopend door Orca. Na het eerste partje had de tegenstander al 3 doelpunten moeten incasseren en Orca 2 doelpunten. Verder waren er al 3 U20’s bij Orca. Na de tweede periode stond het 5-4 en stonden Richard en Joost op scherp als het neerkwam op U20’s. Oppassen geblazen dus. Na de derde periode stond het 7-6 voor Orca. Dit geeft maar weer aan hoe ongelofelijk spannend de wedstrijd was. Beide ploegen konden aanspraak maken op de winst. Het was om je nagels bij af te bijten, echter dat kon niet omdat die vakkundig waren gecontroleerd door het arbitraire duo. In het vierde partje nam Orca afscheid van Franeker door een paar wonderschone goals van Richard (onnavolgbaar natuurlijk hoe hij dat doet) en een paar prachtige schoten van Arthur. De tegenstander werd toch aardig murw gespeeld door H5, en dat terwijl Franeker veel zwemmers in de ploeg had. Maar tegen de muur van weerstand waar FZC tegenaan liep was er echt geen eer meer te behalen voor het H1 van Franeker. De rijen bleven gesloten, de deur ging op slot, de bus werd geparkeerd, de poort bleef dicht: u raadt het al, geen doelpunten voor Franeker. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 12-7 voorsprong voor Orca door een mooie pass van Steijn een leep lopje over de keeper van Joost. Doelpuntenmakers waren Wim, Richard, Ewald, Arthur, Leon en Joost deze punten waren natuurlijk alleen mogelijk door een uitstekende inzet van het team en een doortastende coaching.

Een heerlijk slot voor de winsterstop, zo’n wedstrijd waar je 's avonds nog graag even in de kantine over doorpraat, je over kan pochen bij je clubgenoten, familie, vrienden, collegae en waar je heerlijk op kan teren de komende weken. Een groot compliment voor het team is hier op zijn plaats.

@Joost