Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen van de Mors

Laatst bijgewerkt op zondag 25 november 2018

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca thuis tegen de Mors uit Rijssen. De Mors is al jaren lang een stabiele middenmoter in de 2e klasse. En stond voorafgaand aan de wedstrijd 1 plek boven Orca. Voor de Leeuwarder heren was deze wedstrijd een kans om de positie in de middenmoot te verstevigen.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Het was Orca dat het initiatief nam in de wedstrijd door met een fraaie backhand vriend en vijand te verrassen. De Mors wist meteen terug te slaan. Zo ging het deze periode over en weer. Beide ploegen wisten een goed niveau in het water te brengen en waren zeer aan elkaar gewaagd. Orca wist aan het eind van de 1e periode het minimale verschil te bewerkstelligen en ging rusten met een 3-2 voorsprong.

In de 2e periode was het de Mors die terug sloeg en de score gelijk wist te trekken. De spanning in de wedstrijd begon te stijgen want op dit moment waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Orca dat een zich goed defensief opstelde had wel wat meer kansen. Echter bleven deze onbenut. Dit alles resulteerde in een 5-5 stand halverwege.

In de 3e periode nam de Mors het initiatief. Orca speelde iets te slordig. En leed veel balverlies in de aanval. Hierdoor werd het een zwemwedstrijd. Dit leek in het voordeel van de Mors. De bezoekers wisten een gat van 2 goals te forceren. Door een defensieve switch van de Mors was het in deze fase zoeken voor de Leeuwarder heren. De weg naar de sterke midvoors werd goed afgedekt door de Mors. En Orca had daar geen direct antwoord op.

In de 4e periode wisten de Orca heren zich te herpakken. Met 3 goals op rij werd een achterstand omgezet in een voorsprong. Het bleef echter ongemeend spannend. Orca verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien. Vooral de kansen in de manmeer bleven onbenut. Hierdoor kon de wedstrijd nog alle kanten op. Met nog 2 minuten te spelen maakte de Mors gelijk en kon het nog alle kanten op. Het was Orca dat 25 seconden voor tijd eindelijk een manmeer naar behoren wist uit te spelen. En de voorsprong wist te pakken. Hectische seconden volgenden waarbij de Mors met 10 seconden voor het eind nog een manmeer en een ongelukkige time-out kregen. Dit resulteerde in een laatste poging van de Mors om de stand gelijk te trekken. Chaos werd het toen de bal vlak voor de goal met 2 seconden voor tijd eindigde. Gelukkig was het eindsignaal reddend voor de Leeuwarder formatie. Eindstand 10-9 voor Orca.

Zv Orca- De Mors  (Duncan Jongbloed 5x, Brian den Edel 2x, Jeroen Wouters Frank Pol en Jort Kramer 1x)

Bron ©Timon