Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Vervroegd Sinterklaas

Laatst bijgewerkt op maandag 19 november 2018

Zaterdagochtend 17 november fiets ik rond een uur of 9 richting de stad om even een paar uurtjes te werken. Met ongeveer 3 graden, bevroren achterruiten van auto’s en het geruis van de kale bomen is het lekker wakker worden. Deze stilte wordt verbroken wanneer ik de stad nader en de stad al in rep en roer is voor de inkomst van de goedheiligman. Voor veel kinderen een spannende dag, voor veel ouderen de laatste tijd ook.

De koude hekken staan gestationeerd op het Zaailand en ik kan het niet laten er even langs te fietsen. Nu nog een stille bedoeling, maar straks zullen meerdere boze ‘volwassenen’ dit plein innemen en proberen een kinderfeest te verpesten. Dat de mannen van Cambuur dit zouden komen doen, had ik dan weer niet verwacht. Beide kanten zijn te begrijpen, maar vooral gêne speelt op. ’s Middags is de rust wedergekeerd in de stad en kan ik gelukkig zonder moeite op mijn fietsje naar het zwembad.

Azuro H1, geen idee wat te verwachten. Enkele minuten voor de wedstrijd strompelen de oudere heren binnen. De heren van Orca beginnen net aan hun baantjes sprint en de mannen van Azuro beginnen wat te gniffelen. Coach Koops (waarvoor dank) heeft van te voren al duidelijke instructies gegeven, het bad is opgebouwd en de nagels zijn zelfs al gecontroleerd. Conclusie: Azuro staat al met 1-0 achter.

Tijdens de wedstrijd was dit totaal niet anders. De 8 man van Azuro had niks te vertellen in de Blauwe Golf. De doelpunten vlogen om hun oren, alhoewel de keeper en de lat nog aardig wat ballen konden  tegenhouden. Het talententeam, deze maal officieel versterkt met Sasker van Schuppen, walste werkelijk over Azuro heen. Zino, Coen en Jesse hadden het achter dicht, midvoor Rik mikte keer op keer de ballen in de goal en keeper Bryan kon tussendoor genieten van het vrouwelijk schoon op de tribune. Dan moeten we het onvermoeibare zwemkwartet van Orca niet vergeten te benoemen: Lucas, Sasker, Meile en Kevin, die alle vier de defensie van Azuro kapot zwommen

Heren van Azuro, bedankt voor het vervroegde Sinterklaascadeautje, volgende keer (zoals van jullie kant beloofd) hopen we op wat meer uitdaging. Uiteindelijk dus een wedstrijd voor een goed gevoel (20-4), één voor de statistieken, maar ook één om snel weer te vergeten. Het zou niet elke keer zo makkelijk gaan, dus de volgende wedstrijd weer op scherp beginnen tegen de Walvisch. Op miraculeuze wijze heeft de Walvisch vorig jaar de beker van Orca gewonnen, zonder überhaupt een  wedstrijd tegen ze te spelen, dus tijd voor een revanche met dubbele cijfers!

Doelpunten: Rik (6), Sasker (3), Coen (3), Kevin (3), Zino (3), Lucas (2).

Bron ©Coen