Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren 1 Orca winnen thriller.

Laatst bijgewerkt op zondag 04 november 2018

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca thuis tegen de IJsselmeeuwen uit Zutphen. Voor Orca een onbekende tegenstander die een punt boven de Leeuwarders stond. Vooraf een “must win” voor Orca wil het niet in de onderste regionen terecht komen.

In de 1e periode liep Orca wat achter de feiten aan. De Leeuwarder heren waren niet scherp en verzaakten in hun verdedigende taken. Hierdoor kon IJsselmeeuwen makkelijk aanvallen en kwamen verdiend op voorsprong. IJsselmeeuwen wist maar liefst 5x te scoren in deze periode. Dit mocht de Orca defensie zichzelf aanrekenen. In de slot fase van de 1e periode wist Orca de het verschil nog terug te brengen naar 1 goal. De periode werd afgesloten met 4-5.

In de 2e periode wisten de Leeuwarders zich te herpakken. Er werd scherper gespeeld. En de focus kwam terug. Orca gooide meer energie in de wedstrijd. Dit betaalde zich terug. In de 2e periode wist Orca de achterstand om te draaien naar een 8-7 voorsprong.

In de 3e periode bleef Orca goed polo spelen. De Leeuwarders waren in deze fase duidelijk de bovenliggende ploeg en wisten de angel uit de tegenstanders aanval te halen. Orca wist het verschil te vergroten naar 2 goals. Aan het einde van de 3e periode leidde Orca met 11-9.

In de laatste periode hadden de Leeuwarder heren de wedstrijd op slot moeten gooien. Echter slordig spel in de aanval en misschien de zenuwen zorgde er voor dat de heren niet wisten af te ronden. Hierdoor bleef het onnodig spannend. Met 1.14 minuut te spelen bracht IJsselmeeuwen de stand op 11-10. Hierna ontspon zich een ware thriller. Orca dat met man en macht de voorsprong probeerde te verdedigen. En IJsselmeeuwen die alles op alles gooide om een punt veilig te stellen. Het was Orca uiteindelijk dat aan het langste eind trok en kostbare punten pakte. Eindstand 11-10 voor Orca.

Orca – IJsselmeeuwen 11-10  (Jeroen Wouters 4x, Brian den Edel 3x, Niek Wassenaar 2x, Frank Pol en Daniël Swart 1x)

Bron ©Timon