Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

De volle tribune

Laatst bijgewerkt op maandag 15 oktober 2018

Zomerse temperaturen, een tribune vol, een compleet team en een rustige coach afgelopen zaterdag in de blauwe golf. De ongeslagen koploper en (naar hun mening) titelkandidaat de Granaet H1 op bezoek bij de heren van het tweede. Alsof er voor de titel gespeeld werd, zo leek de atmosfeer wel. Op papier een bikkelharde strijd, maar in werkelijkheid.

Met de vooraf besproken tactiek (zone op 1 en 2, laat ze van afstand maar schieten, de counter er gelijk uit halen, zorgen dat de jeugd de flanken bestrijkt, aanvallend de laatste fase goed uitspelen, situaties herkennen etc.) doken de heren het water in.Timon had al aangegeven dat de Granaet met veel verschillende tactieken speelt, maar als ik dit zo terug lees, dan doen wij er ook niet voor onder coach! Laat ze maar lekker zwemmen, ze snappen er zelf ook niks van. En dit gebeurde ook letterlijk.

Wat een spannende pot had kunnen worden, werd een simpel avondje blauwe golf. Ondanks het eerste rommelige partje (3x man-meer zonder doelpunt) kwam Orca toch op voorsprong. Verdedigend geen vuiltje aan de lucht, aanvallend wat meer beweging (1-0). Het tweede partje werd dit goed opgepakt en liep Orca uit naar 5-1. Het derde partje werd de stijgende lijn doorgezet: 8-1. De laatste periode was uitspelen, waarin Zino twee maal het net vond en helaas (door een kleine miscommunicatie) de tegenpartij ook Bryan een keer kon verrassen.

Eindstand: 10-2, onder het luidde applaus van het publiek klonk het eindsignaal.

Extra highlights: Door de donderspeech van de coach van de Granaet, waren deze later het bad uit als Orca (terwijl het bad nog opgeruimd diende te worden). Bryan onderhand gevreesd wordt door alle tegenstanders. Orca heren 2 alweer op titelkoers. En we blijkbaar ook nog een beker moeten spelen.

Extra extra highlight: einde derde partje. 250 kilo schoon aan de haak, Rik en Coen, op de break. Coen maakt ruimte, bal gaat naar Rik. Rik lokt twee tegenstanders naar zich toe en wacht tot het juiste moment met het spelen van de bal. Coen vangt de bal en ligt voor de keeper, wacht net 2 seconden met schieten zodat de keeper naar een hoek duikt en dan... bal op de lat.

Extra extra extra highlight: einde vierde partje. Rik gaat solo op de  keeper af met twee lengtes voorsprong. Schiet voor de eerste keer: op de keeper, maar krijgt de bal terug. Schiet voor een tweede keer: weer tegen de keeper en via de lat wel weer bij Rik. Dan zou je denken dat driemaal scheepsrecht is, maar helaas. Met een drukschot weet Rik de bal op de lat te mikken en rest ons en het publiek niets anders dan lachen.

Bron ©Coen