Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

H3: Werken en winnen in Coevorden

Laatst bijgewerkt op zaterdag 06 oktober 2018

In het smalle doch snelle bad in Coevorden mocht H3 weer eens tegen een selectieteam aantreden. Het ging hier om de H1 van Moby Dick. Moby Dick, waar kennen we dat van? Deze club is genoemd naar de witte potvis uit de roman van de Amerikaanse schrijver Melville waarin een op wraak beluste kapitein Achab de jacht opent op de brute walvis Moby Dick. Moby Dick heeft naar verluidt echt bestaan: en was een walvis die tussen 1810 en 1840 de wateren onveilig maakte en staat bekend als een uitzonderlijk aggresief dier.

H3 was voorbereid. De verhalen over Moby Dick deden H3 uitgeleide bij het vertrek uit Leeuwarden. De duels zouden zwaar en hard zijn. Zouden de mannen gehavend uit de strijd komen? Zou bij 1 van de spelers wellicht een been worden afgebeten zoals bij kaptein Achab gebeurde? Hier kunnen we kort over zijn: de strijd was ronduit sportief te noemen. Er waren geen noemenswaardige incidenten behalve dat de coach van Moby Dick met 2x geel werd weggestuurd.

H3 speelde met een geslonken groepsformatie van 9 man (dus 2 wissels), van wat mag heten een teruggebracht team tot de kernformatie; min of meer toch de vaste ploeg. Het water van zwembad de Swaneburg was koel te noemen. De koelte was metaforisch voor de aanpak van H3: goed kijken naar de kracht van ons en de zwakte van de tegenstander en daar consequent gebruik van maken. Dit betekende: NIET de midvoor aanspelen ( die lag in dubbele dekking), maar rondspelen en zoeken naar de opening. Dit werkte goed.

Het wedstrijdformulier biedt helaas geen goede afspiegeling van de werkelijkheid. Feit is wel dat de familie Wijbenga (Ralph en Steijn) ongeveer de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam. Frank scoorde een paar prachtige en belangrijke doelpunten).  En verder is het nogal onbekend. Bij alle 8 de doelpunten van de tegenstander was een niet nader te noemen speler van Orca betrokken, ook dat is een vermelding waard. Maar hieronder hoe het wedstrijdverloop ongeveer ging.

Binnen no – time kwam H3 op een eenvoudige 0-2 voorsprong, keurig uitgespeeld, die echter door snelle uitbraken van de tegenstander teniet werden gedaan. Opnieuw werd rustig gebouwd in het tweede partje door H3. In deze periode liep H3 uit tot ongeveer 6-4. Daarna werd het spannender en spannender en kwam Moby Dick langszij. Uiteindelijk werd deze club vakkundig geharpoeneerd door Frank die met mooie doelpunten de 8-8 omboog naar 8-10. Een heerlijke wedstrijd waar lekker werd gestreden van beide kanten en waar met recht Orca, overwint. Orca’s zijn natuurlijk goed in samenwerken en hebben veel intelligentie. Dat was ook vanavond weer het geval in Coevorden.

Wat anders kan er nog meer worden verwacht dan de strijd voor de titel van dit elftal dat is gebouwd uit solide graniet? Het enige dat voor H3 nog roet in het eten kan bezorgen is het in oprichting zijnde H5.  Dit krachtige H3 zal vele talentvolle spelers afstaan aan het in opbouw zijnde H5, waar weer wordt gebouwd aan een toekomstige generatie stabiele spelers. We zullen zien of H3 gehavend of ongehavend uit deze interne Orca strijd zal komen. Maar vooralsnog mogen alle betrokkenen terugkijken op een uitstekende seizoenstart en genieten van een mid term herfstvakantie van maar liefst 3 weken.

@Joost