Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen hun eerste wedstrijd

Laatst bijgewerkt op zondag 30 september 2018

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca thuis tegen NDD uit Doetinchem. Dit kon vooraf als een enorm zware pot bestempeld worden. NDD wist in het verleden alle wedstrijden tegen Orca te winnen. En is in de 2e klasse een tegenstander van formaat.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Fel op de bal en tactisch lagen de Leeuwarder heren goed. Vanuit de hechte defensie deed Orca in de 1e periode NDD pijn. Snelle omschakeling en goed verzorgd spel leidde er toe dat Orca uit liep naar 4-1. NDD wist zich in deze periode nog te herpakken en wist met vlammende schoten terug te komen tot 4-3.

In de 2e periode wist Orca het goede spel te continueren. Een goede zone en fysiek spel zorgde er voor dat het aanvalsspel van NND ontregeld werd. Orca bleef echter aanvallend druk geven. De combinatie van hoog tempo spel en sterke midvoors waren de hele wedstrijd een ware plaag voor de verdediging uit Doetinchem. Orca liep deze periode uit tot 7-4.

In de 3e periode konden de Leeuwarders opschakelen en de wedstrijd op slot gooien. Leerpunten uit de 1e helft en van afgelopen weken werden goed opgepakt. En bij vlagen werden uitstekende aanvallen gespeeld. Als Orca iets scherper in de afronding was geweest had de wedstrijd in een afstraffing kunnen eindigen. Orca pakte zijn goals en gaf nagenoeg niks weg. Hierdoor werd de 3e periode afgesloten met 12-5.

In de laatste periode was de wedstrijd wel gespeeld. NDD wist dat er vandaag niks in Leeuwarden te halen viel. Orca speelde de wedstrijd gedecideerd uit en pakte de 1e punten in het nieuwe seizoen. Orca won met 16-8

Zv Orca – NDD 16-8  (Duncan Jongbloed 4x, Jeroen Wouters, Daniël Swart en Jort Kramer 3x, Brian den Edel, Frank Pol en Maarten Mostert 1x )

Bron ©Timon