Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca verliezen openingswedstrijd.

Laatst bijgewerkt op maandag 24 september 2018

Afgelopen zondag reisden de heren van Orca Heren 1 af naar Arnhem voor de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander was ENC Arnhem, een mede promovendus. Een onbekende tegenstander voor de Orca heren die nieuw in de 2e klasse zijn.

De wedstrijd begon voor beide teams aftastend. De Leeuwarder heren hebben een aantal aanpassingen in de tactiek doorgevoerd. Dit bleek goed te werken. Beide teams gingen gelijk op. De Leeuwarder heren hadden in deze fase het beste van het spel. Echter gingen goede kansen onbenut. Hierdoor wist Orca niet uit te lopen en bleef de score na 1 periode 2-2.

In de 2e periode zette Orca het goede spel door. Tactisch hadden de Leeuwarders het overwicht. Vanaf de midvoor was men gevaarlijk en verdedigend werd er weinig weggegeven. In de normale 6-6 verdediging hadden de heren de zaakjes goed op orde. De manmeer was het enige wapenfeit voor de gastheren. Ook in deze periode waren de Orca heren dominant. Echter verzuimden de Leeuwarders in deze periode een beslissende afstand ten nemen. Orca liep in deze periode uit naar 3-5.

In de 3e periode begon Orca in de problemen te komen. Uitsluiting na uitsluiting zorgde er voor dat ENC 4x wist te scoren. Orca wist de rug te rechten en de 2 goals achterstand toch weer om te zetten in een minimale voorsprong van 7-8.

In de 4e periode kwam Orca echt in de problemen. Vele uitsluitingen volgden en de P verhouding was volledig scheef. Orca kwam een dubbele fouten last niet te boven en moest lijdzaam toezien hoe ENC er  in de laatste periode met de winst vandoor ging. Ondanks het zure verlies kunnen de Leeuwarders terug zien op 3 goede perioden en genoeg lessen voor de komende wedstrijden.

ENC Arnhem – ZV Orca  13-10  (Jeroen Wouters 3x , Brian den Edel en Duncan Jongbloed 2x, Frank Pol, Jort Kramer en Daniël Swart 1x )

Bron ©Timon