Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

H3 verliest maar …. heeft kampioenschap nog in eigen handen

Laatst bijgewerkt op zondag 23 september 2018

Zondagmiddag speelde H3 haar eerste competitiewedstrijd in Smilde tegen Midden–Drenthe H1.

Bad, tegenstander en arbitrage

Het zwembad de Smelte in Smilde was op zich een aardige bak. Echter wel opvallend: heel smal (5 banen) en donker. De mannen van Midden–Drenthe H1 waren fysiek vrij sterk en redelijk jong. Menig speler was tevens wedstrijdzwemmer wat dit team met name in de tweede helft van de wedstrijd vrij goed uitkwam. Vorig jaar speelden ze nog eerste klasse. Dit betekent: aan de bak. Eén van de arbiters had een mooi kapsel. Over de arbitrage niets dan lof uiteraard. Orca H3 had moeite om de flexibele interpretatie van spelregels te bevatten, dat wel.

Team

In volgorde van cap nummer speelden: FransJan, Teun, Steijn, Marten, Theo, Jan, Ralph, Arthur, Joost, Henk, Frank en Marcel. Deze selectie was iets te ruim achteraf: steeds 5 wissels is meer dan genoeg, iets te veel van het goede zelfs. De regel: Bankzitters maken het verschil ging niet helemaal op vandaag.

Worstelen

De wedstrijd kenmerkte zich door een langzame opbouw naar vrij veel pittige (schijn) - worstel duels waarbij de arbitrage de grootst mogelijke moeite had om telkens de juiste zondaar aan te wijzen. Orca H3 wist noch de meeste worstelpartijen noch de arbitrage naar eigen hand te zetten. Dit is een aandachtspunt waarvan het team zich moet afvragen: hoe ga ik om met deze situatie, hoe kunnen we wel winnen?

Aanvankelijk begon H3 prima aan de wedstrijd. In het eerste partje kwam H3 op een verdiende 0-2 voorsprong waarna door een ondoordachte wissel de tegenstander weer langszij kon komen. Aan het einde van het tweede partje stond het nog 2-2 waarbij menigeen dacht dat Orca de wedstrijd ging winnen gezien de kwaliteiten van het team en de berg aan ervaring. Het derde partje scoorde Midden–Drenthe 2x en Orca 1 keer waardoor er voor het eerst een achterstand ontstond. De wedstrijd werd meer en meer een tumulteus gebeuren waarbij de thuisploeg meer en meer aan het langste einde trok. Eind derde partje stond het 4-3, daarna in het vierder partje werd het 5-3, toen 5-4 … spannend… en helaas… uiteindelijk 6-4.

Leren

Achteraf gezien was de wedstrijd niet heel slecht. Er werd – naast voorgenoemde redenen – van een vrij sterke tegenstander verloren mede door een gebrek aan dynamiek, variatie, initiatief en snelheid.

Bartender

De vrolijke bartender van het gezellige honk in Smilde zag een groep mannen op zich afkomen die lichtelijk verslagen van geest stonden te mijmeren over de wedstrijd. Met een paar vrolijke kwinkslagen wist hij het team op te monteren zodat iedereen weer met een goed gemoed huiswaarts keerde. Hierbij merkte Marten - onze wiskundige - op dat we het kampioenschap mathematisch gewoon nog in eigen hand hebben als we alles winnen, in de return tegen Midden–Drenthe weer winnen en een beter doelsaldo hebben. Geen punt voor Heren 3.

@Joost