Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca H2 wint halve finale bekercompetitie van Neptunia'24 2 na strafworpen

Laatst bijgewerkt op zondag 13 mei 2018

Op papier moest H2 spelen, maar er konden maar 5 spelers deze avond door diverse redenen. Coach Arjen heeft daarna nog 2 spelers van H3 en 1 speler van jeugd <17 bereid gevonden om mee te doen.

De 1e periode was het veel heen en weer zwemmmen en werd er door beide partijen niet gescoord. Orca had 1-0 voor kunnen staan, als een niet nader te noemen persoon de strafworp had afgemaakt.

Niels wist na 20 seconden in de 2e periode het net van Neptunia te vinden met een taterbal (0-1). 2 minuten later werd  een Sneker naar de hoek gestuurd met een U20, maar Orca wist deze man méér niet af te maken. Het bovenstaande herhaalde zich, Niels maakt z'n 2e doelpunt (0-2), wederom met een taterbal en de 2e U20 voor Neptunia werd helaas deze keer ook niet afgemaakt door Orca. Een time-out voor Orca om alles even op een rijtje te zetten, maar er werd niet meer gescoord. Tussenstand 0-2.

In de rust een speech van coach Arjen, wit nr. 4 en 10 in de gaten houden en er boven op zitten.

De 3e periode was een dip moment voor Orca. Neptunia wist 3x te scoren (3-2) en Orca niet 1x. Het liep niet lekker.

Een donderspeech van de coach in de rust. Orca kon wel winnen, maar dan moeten we er wel wat voor doen.

In de laatste en 4e periode werd een man méér voor Orca, u raadt het al, weer niet afgemaakt, Daar moet tijdens de training nog maar een keer aandacht aan worden besteed. Gastspeler Jan uit H3 maakte na 2 minuten de gelijkmaker (3-3) Een Neptunia-speler zat niet op te letten na uitbraak van een contra-aanval en Jan maakte hier mooi gebruik van. Na 20 seconden daarna wist Neptunia ook het net van Orca te vinden (4-3). Bryan deed heel goed keepwerk, maar wist de bal niet tegen te houden. Henk, altijd op dreef wilde nog z'n steentje bijdragen en maakte de 4-4 op tijdstip 1.31. Nog 1,5 minuut te gaan, spannend aan beide zijden. Bij tijdstip 0.19 en aanval van Orca vroeg de coach nog een time-out aan, wie weet kan Orca nog de 5-4 maken, maar helaas, er werd niet gescoord.

Stand na 4 x 6 minuten 4-4 en dat betekende 2 x 5 strafworpen en om en om schieten. Bryan als invalkeeper was er klaar voor. Neptunia mocht beginnen en ja hoor, naast (0 uit 1). De 1e voor Orca werd genomen door Coen en ... NEE mis, gelijke stand (0 uit 1). Neptunia nam de 2e bal en Bryan had hem (0 uit 2). Niels nam de 2e strafworp en scoorde (1 uit 2). Bryan op dreef en de 3e strafworp van Neptunia had hij ook (0 uit 3). Marcel, de 3e in de rij wist het net van Neptunia ook te vinden (2 uit 3). Als Neptunia de 4e strafworp zou missen, dan konden ze niet meer winnen. Een Neptunia-speler schoot niet in 1x , maar maakte een dreigbeweging en zodoende werd de strafworp afgekeurd door de scheidsrechter. Orca H2 hoefde de 4e en 5e strafworp niet meer te nemen.

Orca wint en gaat door naar de bekerfinale en speelt tegen SGHA4 of De Walvisch 2.

Coen, Guido, Henk, Marcel en "Niels" waren de vaste H2-spelers, aangevuld met keeper Bryan (H3), Jan (H3) en jeugdspeler Thijs (Jeugd <7). Met deze 8 man een mooie prestatie.

Orca had nog 1 supporter mee, die we wel hebben gehoord vanaf de tribune ;-)

Filmpjes van de strafworpen, klik op de link.

Bron ©Jan