Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Orca Heren 1 Kampioen 1!!!!

Laatst bijgewerkt op zondag 22 april 2018

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Orca afreizen naar Meppel voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd was tegen de plaatselijke de Reest. Voor Orca heren 1 stond er een hoop op het spel. Bij winst zouden de Leeuwarder heren kampioen zijn in de 3e klasse.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Meteen werd er druk op de heren van de Reest gezet. Een schitterende backhand van de midvoor positie opende de score voor de Leeuwarders. Hierna wist de Reest nog wel iets terug te doen. Het was echter Orca dat meteen de betere ploeg was en vanaf de midvoor en een paar schitterende counters de periode stand tot 3-5 wist te brengen.

In de 2e periode maakte Orca wat slordigheidsfoutjes. Slecht overnemen in de defensie. En aanvallend een paar grote kansen missen, zorgde er voor dat het in de 2e periode gelijk op ging. Beide teams wisten 3 maal het net te vinden. En er werd gerust met 6-8.

In de rust werd er gehamerd op concentratie. De Leeuwarders moesten er voor zorgen dat het geen gekke slotfase zou worden, waarin het nog alle kanten op zou kunnen. Vanaf de start van de 3e periode moesten de Orca heren knallen om de voorsprong te vergroten. De Orca heren gaven gehoor aan deze afspraken en wisten de heren van de Reest geen centimeter ruimte meer te geven. Orca denderde in deze periode door en liep gedecideerd uit naar 7-12 door een 1-4 periode ten tonele te brengen.

In de laatste periode moest Orca zijn kampioenschap veilig stellen. Met verstand blijven spelen. Geen gekke dingen doen was het devies. De Leeuwarder heren pakten dit uitstekend op en wisten de voorsprong verder uit te breiden naar 9-16. Met deze winst is Orca kampioen in de 3e klasse Bond. Mochten de Champagne kurken knallen en de coaches te water. Eindstand 9-16 voor Orca.

De Reest – Zv Orca 9-16  (Brian den Edel, Jeroen Wouters, Daniël Swart en Duncan Jongbloed 3x, Frank Pol 2x, Jort Kramer en Zino Holwerda 1x)

Bron ©Timon

Voor alle originele formaat foto's, klik hier.