Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca nog 1 horde te gaan

Laatst bijgewerkt op zondag 15 april 2018

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Orca thuis aantreden tegen de Veene uit Almelo. Nadat het vorige week een 2e kans heeft gekregen op het kampioenschap, wisten de Leeuwarder heren dat het geconcentreerd en vol aan de bak moest.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Vooraf was goed gesproken over de topscoorder van de Veene. En de Leeuwarder heren wisten door de taken goed uit te voeren de aanvalsleider van de Veene te nullificeren. Orca nam snel de leiding door goed aanvalsspel. De Orca heren wisten wat het moest doen en nam het heft in handen. Orca liep uit naar 2-0. De Veene wist in de 1e periode nog een beetje aan te haken en in de buurt van Orca te blijven. De 1e periode werd afgesloten met 3-2 voor Orca.

In de 2e periode begon de Veene goed. Met een snelle gelijkmaker kregen de bezoekers uit Almelo het gevoel dat er wat te halen viel. Orca wist zich te herpakken en draaide de duimschroeven harder aan. Beide ploegen schuwen het fysiek polo niet. En het publiek kreeg een mooie wedstrijd voorgeschoteld. Orca liet zien waarom het aan kop staat. En liep deze periode uit naar 7-4.

In de 3e periode was het aanvalsspel van de Leeuwarders goed. Echter door onoplettendheid en domme verdedigende acties wisten de Leeuwarders het gat niet te vergroten. Beide teams scoorden naar hartenlust en sloten de 3e periode af met 12-9.

In de 4e periode werd er gehamerd op sober spel. Geen gratis goals meer weggeven en volle concentratie in de verdediging. Dit betaalde zich uit. De Veene werd aan banden gelegd. En door hard werken kwam de Veene er niet meer door heen. Orca wist nog een paar keer fraai te scoren en wist de wedstrijd met 15-9 te winnen.

Volgende week speelt Orca H1 uit in Meppel. En met 1 punt voorsprong hebben de Leeuwarder heren alles in eigen hand om volgende week het seizoen af te sluiten met een kampioenschap.

Zv Orca – de Veen  15-9  (Brian den Edel 5x, Jeroen Wouters, Frank Pol en Daniël Swart 3x, Duncan Jongbloed 1x)

Bron ©Timon

Foto ©Klaas Visser