Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca pakken in de slotseconde de koppositie

Laatst bijgewerkt op zondag 08 april 2018

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Orca een uitwedstrijd spelen in Kampen tegen Deltasteur. De 1e wedstrijd was een zwaarbevochten overwinning. De heren van Orca wisten dat ze aan de bak moesten, om zicht te houden op het kampioenschap.

De 1e periode begon volledig gelijk opgaand. Aanvallend speelde Orca wel aardig. Het wist het goal van Deltasteur makkelijk te vinden. Dit zelfde kon gezegd worden van Deltasteur dat volledig gelijke trend wist te houden met de Leeuwarder heren. Goals werden om en om uitgewisseld. De periode eindigde in 3-3.

In de 2e periode bleven beide teams vrolijk doorgaan waar het de 1e periode mee begonnen was. Volledig aan elkaar gewaagd, wist geen van beide ploegen het initiatief te pakken. Hierdoor bleef zowel de wedstrijd als de stand volledig gelijk. Halverwege stond het 5-5.

In de 3e periode werd er op gehamerd dat de Leeuwarder formatie een tandje er bij moest doen. Het kampioenschap was niet meer in eigen hand. Maar om de druk volledig op de Kikker uit Emmen te houden, moest er minimaal gewonnen worden. Echter het was Deltasteur dat de grip wat meer in handen kreeg. Deltasteur scoorde als eerste. En wist dit minimale verschil steeds in stand te houden. Orca vocht ook vooral tegen zichzelf. Veel kansen werden gemist. Vaak door gebrek aan agressie of teveel willen doen. Hierdoor bleef Orca achter de feiten aan lopen. De 3e periode eindigde in 7-6 voor Deltasteur.

In de 4e periode moest het gebeuren voor de Leeuwarders. Er werd verdedigend overgeschakeld naar full press om het de tegenstander nog zwaarder te maken. Echter het missen van grote kansen bleef een probleem voor Orca. Hierdoor kreeg men nooit grip op Deltasteur en de wedstrijd. Halverwege de laatste periode kreeg Orca wel de voorsprong. Deze werd teniet gedaan door te veel risico in de verdediging. Met nog 23 seconden te spelen scoorde Deltasteur de 11-10. De Leeuwarder heren hadden nog 1 aanval. Met 8 seconden voor tijd werd een speler uit Kampen met een uitsluiting weggestuurd. Orca reageerde razendsnel en scoorde de gelijkmaker met 3 seconden te spelen.

De teleurstelling van de verloren punten was snel vergeten toen duidelijk werd dat de medekoploper in Drachten had verloren. En Orca met 1 punt verschil weer alleen aan kop gaat. Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben de Leeuwarder heren alles weer in eigen hand.

Deltasteur – Zv Orca  11-11 (Jeroen Wouters 4x, Frank Pol 3x, Brian den Edel en Daniël Swart 2x)

Bron ©Timon