Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca verliest strijd om koppositie.

Laatst bijgewerkt op zondag 04 maart 2018

Afgelopen zaterdag moesten de Leeuwarder heren naar Emmen afreizen voor de confrontatie met de Kikker. Het ging hier om de nummer 1 en 2 van de competitie. Orca dit seizoen nog ongeslagen moest met een onderbemand team afreizen naar de nummer 2, die tot dan toe alleen puntverlies had geleden in Leeuwarden.

De wedstrijd begon voor beide teams wat afwachtend. De 1e grote kans was voor Orca dat helaas lat raakte. Halverwege de 1e periode was het de Kikker die de 1-0 wist te scoren. Orca had het moeilijk in de aanval waar het nogal wat schotkracht miste. Dit was duidelijk te zien aan het onwennige aanvallen van de Leeuwarders. Aan het eind van de 1e periode wist de Kikker de marge te verhogen naar 3-0. Het slot akkoord was echter voor de Orca heren die zich terug in de wedstrijd probeerden te knokken. Eind 1e periode 3-1.

In de 2e periode bleef Orca onmachtig in de aanval. Schoten waren te geforceerd en de scherpte ontbrak in de passing. De Kikker wist halverwege de marge te verhogen. Naar een comfortabele 4-1. In de slot seconde wisten de heren uit Emmen via een kluts bal zelfs naar 5-1 uit te lopen.

In de 3e periode begon Orca iets beter te spelen. Langzaam werd terug geknokt naar 6-3 met gigantische kansen om de marge nog verder te verkleinen. Helaas werden tot vol ongeloof van alle aanwezigen de kansen gemist. Door gebrek aan opperste concentratie werden in de verdediging op cruciale momenten de taken niet goed uitgevoerd. Hierdoor werd de Kikker onnodig weer in het zadel geholpen en wisten de heren uit Emmen de marge uit te breiden naar 7-3.

In de laatste periode probeerden de Leeuwarders het nog wel. Maar het gebrek aan wisselspelers zorgde er voor dat de laatste comeback niet heel veel stootkracht meer bevatte. Na de 7-4 van Orca wist de Kikker nog 2x te scoren en de wedstrijd te winnen met 9-4. Hierdoor komen beide teams virtueel in punten gelijk aan kop. Maar is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Kikker. De Leeuwarders hebben het kampioenschap niet meer in eigen hand.

De Kikker – Zv Orca 9-4 (Daniël Swart 2x, Brian den Edel en Gerben Kiers 1x)

Bron ©Timon