Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen van de Walvisch.

Laatst bijgewerkt op zondag 11 februari 2018

Afgelopen zaterdag stond voor Orca Heren 1 de wedstrijd tegen de Walvisch uit Groningen. De Walvisch, het studententeam is een middenmoter in de competitie. Waar de Leeuwarder heren de ongeslagen koploper zijn.

Orca begon goed aan de wedstrijd. Door de tegenstander meteen vast te zetten, wisten de Leeuwarders slordige passes te forceren. De Walvisch maakte meteen kennis met 1 van de wapens van Orca dit seizoen. Elke onderschepping leed tot een counter en een kans. Orca maakte snel de 2-0 door snel spel. Door rare uitsluitingen aan Leeuwarder kant kon de Walvisch deze periode nog een klein beetje in het kielzog blijven van Orca. Maar de Leeuwarder heren waren vanaf het begin af aan baas in eigen bad. De 1e periode werd afgesloten met en 5-3 voorsprong.

In de 2e periode wisten de Leeuwarders de al zo goede verdediging nog te verbeteren. De Walvisch kreeg geen centimeter. En moest voor elke centimeter knokken. Orca dat vanuit de defensie de 1 na de andere aanval wist op te zetten liep deze periode uit tot 9-3. De Walvisch wist deze periode niet te scoren

In de 3e periode bleven de Leeuwarders goed spelen. Defensief hadden de heren een goed platform gelegd voor het spel dat Orca  graag speelt. Met een paar goede goals vanaf de midvoor en vanuit de contra liep de koploper gestaag uit naar 13-4.

In de 4e periode hadden de Leeuwarders het wel gezien. De wedstrijd was gewonnen. De aanval werd wat slordig waardoor de monsterscore uitbleef. Orca wint de wedstrijd met 14-4.

Zv Orca – de Walvisch 14-4 (Brian den Edel en Duncan Jongbloed 4x, Frank Pol 3x, Jeroen Wouters 2x en Daniël Swart 1x)

Bron ©Timon