Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca blijven ongeslagen.

Laatst bijgewerkt op zondag 04 februari 2018

Afgelopen zaterdag stond voor Orca Heren 1 de wedstrijd tegen VKC’03 uit Tubbergen op het programma. De Orca heren die ongeslagen koploper zijn in de competitie wisten dat ze deze wedstrijd niet te lichtzinnig moesten opvatten. VKC’03 staat 8e, maar heeft een aantal zeer getalenteerde spelers in de gelederen.

Orca begon scherp aan de wedstrijd. Verdedigende afspraken werden goed nagekomen. Hierdoor hadden de Leeuwarders meteen grip op de wedstrijd. VKC’03 kwam er in de 1e periode niet aan te pas. Orca liep met groot gemak uit naar een 4-2 voorsprong in de 1e periode.

In de 2e periode werd het slordig aan Leeuwarder kant. Veel aanvallen werden afgefloten. Hierdoor raakten de Leeuwarder heren hun ritme wat kwijt. Orca begon steeds vaker achter de man aan te komen. En vooral verdedigend werd er slordig gespeeld. Doordat de spelers in de zone hun taak niet juist uitvoerden kreeg Orca veel uitsluitingen op de midachter. Dit waren uitgelezen mogelijkheden voor VKC’03. VKC’03 kwam weer terug in de wedstrijd en bracht de stand halverwege tot 6-5.

In de 3e periode begonnen de Leeuwarders waar het in de 2e periode mee was geëindigd. Er werd te weinig energie gestoken in de verdedigende taken. Hierdoor kreeg VKC’03 kans op kans en wist het zelfs verrassend langszij te komen tot 7-7. Dit bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Orca begon zich te realiseren dat er een schepje bij moest. De Leeuwarders rechtte de rug en knalde over VKC’03 heen. In het luttele tijdsbestek van 4 minuten werd de wedstrijd volledig omgedraaid en kwamen de kwaliteiten van de ploeg tot uiting. Van 7-7 werd er uitgelopen naar 12-7.

In de 4e periode bleef Orca goed spelen. VKC’03 besefte dat het nog een periode achter de Leeuwarders moest aanzwemmen en moest zich gewonnen geven. Orca won de wedstrijd met 16-9

Zv Orca – VKC’03 16-9 (Jeroen Wouters 5x, Daniël Swart 3x, Frank Pol, Zino Holwerda en Duncan Jongbloed 2x, Brian den Edel en Maarten Mostert 1x)

Bron ©Timon