Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen in de slotfase

Laatst bijgewerkt op zondag 08 oktober 2017

De Heren 1 van zv Orca speelden afgelopen zaterdag thuis tegen Proteus uit Twello. Voor Orca een bekende ploeg met een aantal gevaarlijke spelers. Voor de heren uit Leeuwarden betekende dit, dat scherpte vanaf de eerste minuut geboden was. Zodat een verrassende niet het geval zou zijn.

De 1e periode was van Orca zijde niet best. Grote kansen werden om zeep geholpen door een slechte eindpass of slecht afronden. Hierdoor kon Proteus verrassend de leiding in de wedstrijd pakken. Orca deed nog even wat terug. Maar moest toekijken hoe Proteus brutaal de leiding had verworven aan het eind van de 1e periode met 1-2.

Nadat in de pauze de heren op scherpte werden gemaand, schoten de Leeuwarders uit de startblokken. De 1-2 achterstand werd simpel omgebogen naar een 6-3 voorsprong. Met een veel betere instelling en meer scherpte was Orca heer en meester in deze periode.

De 3e periode was van Orca zijde weer zeer matig. Slordigheid voerde de boventoon. En het slordige balverlies voornamelijk door Orca zelf gecreëerd, werd door Proteus dankbaar afgestraft. Langzaam kwam Proteus weer terug in de wedstrijd. Orca deed zichzelf geen dienst door steeds geforceerder te gaan spelen. Hierdoor werden verkeerde beslissingen genomen die keer op keer tot niks leiden. Proteus kreeg deze periode alle gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen en wist de stand gelijk te trekken. Eind 3e periode 6-6

De laatste periode was het voor de heren van Orca duidelijk. Door blijven modderen of scherpte terug pakken. Gelukkig wisten de Leeuwarders zich te herpakken. De heren van Orca knalden over Proteus heen en wisten in de laatste periode de zege veilig te stellen. Met een combinatie van fysiek en snelheid wist Orca te domineren. En uiteindelijk de 12-7 winst te pakken.

zv Orca - Proteus 12-7  (Jeroen Wouters, Brian den Edel en Frank Pol 3x, Duncan Jongbloed, Mark Streelman en Jort Kramer 1x ) 

Bron ©Timon

Foto ©JvD