Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo heren Orca winnen in Tubbergen

Laatst bijgewerkt op zondag 01 oktober 2017

De Heren 1 van zv Orca speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Tubbergen tegen de plaatselijke VKC ’03. VKC speelde de afgelopen jaren al in de middenmoot van deze klasse. Voor Orca een onbekende tegenstander, die duidelijk voordeel uit hun thuisbad wilden halen.

De wedstrijd begon niet goed voor Orca. Onoplettendheid en het duidelijk moeten wennen aan de afmetingen van het bad braken de heren op. Met 1.80 meter aan 1 kant, wisten de heren van VKC gebruik te maken van de bodem. Door van de bodem af te zetten wist VKC de verdediging van Orca te verrassen en de 1-0 voorsprong te pakken. Orca wist door een individuele actie meteen terug te slaan en de gelijkmaker aan te teken. De 1e periode was een constant uitwisselen van goals. Geen van beide ploegen wist het de andere ploeg in de verdediging moeilijk te maken. De score aan het eind van de periode was 5-5.

De 2e periode begon met een mooie counter voor zv Orca. Daarna begonnen de Leeuwarder heren wat meer te settelen in de wedstrijd. Constant met een goal voorsprong wist Orca iets meer grip te krijgen op de wedstrijd. Nog steeds werd er naar hartenlust gescoord door beide teams. De 2e periode werd afgesloten met 7-8 voor Orca Heren 1.

De 3e periode was weer opnieuw wennen voor de Leeuwarders. Aanvallen in de minder diepe kant waardoor de verdediging met grote sprongen boven op de aanvallers sprongen was even lastig. Orca wist de voorsprong te behouden maar wist het gat niet te slaan. Elke keer als Orca 2 of 3 goals voorsprong wist te pakken, dan maakten de Leeuwarders weer een domme fout in de verdediging. En hielp VKC weer in de wedstrijd. De 3e periode werd afgesloten met 11-12 voor Orca.

In de 4e periode wist zv Orca eindelijk de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door snelle counters wisten de Leeuwarders zich naar een grotere voorsprong te zwemmen. En de heren van VKC begonnen enige tekenen van vermoeidheid te tonen. Dit was het teken voor Orca om er een schepje bovenop te doen. De Orca heren liepen steeds verder weg en wisten uiteindelijk te winnen met 13-17. Een uiterst verdiende overwinning in een van Orca zijde slordige wedstrijd.

VKC ’03 – zv Orca 13-17 (Brian den Edel en Frank Pol 4x, Daniel Swart 3x, Jeroen Wouters, Duncan Jongbloed en Jort Kramer 2x )

Bron ©Timon