Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

H4 onderuit in emotioneel waterrugby duel

Laatst bijgewerkt op zaterdag 30 september 2017

Het was zo’n avond…. Voor Roel was het de eerste keer dat hij dit seizoen weer speelde en kon mooi wedstrijdritme opdoen. H4 sprong goed gemutst in het klassieke koude bad in Helpman, Groningen. Dat H4 wel enige afkoeling kon gebruiken werd al snel duidelijk. De tegenstander bestond voornamelijk uit afgetrainde mannen tussen de 25 en 45. Nu zegt dat natuurlijk niks omdat H4 zowel jong talent als diverse clubhelden opstelde.

De wedstrijd begon echter stroef voor H4, na de eerste periode stond het al 5-0. Dit was even wakker worden. Na dit eerste partje begon de selectie beter te spelen door meer in de duels te komen. Sjors lag diep in de aanval, vroeg de bal en creëerde op een slimme manier diverse kansen. Walter verzilverde een kans. En ook in het tweede partje schoot Michiel vanuit een moeilijke hoek een mooie boogbal in. De keeper van de tegenstander kon daarna nog diverse boogballetjes op zich af zien komen en was daar helaas op voorbereid. Thijs en Jesse deden mooie aannames, vochten duels uit met grote mannen, wat niet altijd even makkelijk was.

Gedurende de wedstrijd werden de duels steeds heftiger. Walter begon na een zeer persoonlijk duel pijn te krijgen op een plaats waar de heren onder ons in mee kunnen leven. En waar Michiel en "zijn broer" - die verdienstelijk inviel – mooie duels uitvochten op het middenveld werd het in de verdediging wel heel zwaar. Nieuwkomer Joost zwom hijgend en puffend rond, zijn man zo veel mogelijk onder water houdend. Met name Bryan en Jelle vochten zware duels uit die gepaard gingen met vele overtredingen aan beide kanten. Dit ging er stevig aan toe. Uiteraard riep dit emoties op bij de coach Hans, die het opnam voor zijn mannen. Hans ging voorop in de verbale strijd. Niet alleen tot de spelers, echter ook tot de scheidsrechter die dat in eerste instantie tot op zekere hoogte accepteerde, doch in het laatste partje geel gaf, en later rood. Of het verdiend was… Hans stond in ieder geval voor zijn spelers. 

Ook de scheidsrechters speelden een belangrijke rol in deze wedstrijd. Ze accepteerden dat er veel overtredingen werden gemaakt waardoor het duel alleen maar ruiger werd. Keeper Bryan vocht daarom ook ongelofelijk veel duels uit, zowel voor- als op de doellijn en ontwikkelde zich in no-time tot allround keeper. Al met al een pittige avond die met 14-2 afgetekend werd besloten en waar H4 liet zien hoe je, als het moeilijk gaat, gewoon snoeihard doorvecht.

Bron ©Joost