Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Waterpolo Dames Orca terug op koers richting kampioenschap in de tweede klasse, 16-0 !

Laatst bijgewerkt op zondag 12 januari 2020

Na de winterstop en een extra oefenwedstrijd bleek dat de dames van Orca de oliebollen goed verteerd hebben en wordt weer vol ingezet op de ambitie om te promoveren. Het verschil in niveau is groot binnen de tweede klasse en dit bleek eens te meer in Groningen, in het mooie Zernicke sportcomplex, tegen het tweede team van de studenten van De Walvisch. De tegenstander had veel wissels en kon regelmatig een heel nieuw team erin gooien, maar op het resultaat had dit geen invloed.

Lees meer...

2019, wederom een succesvol oliebollentoernooi

Laatst bijgewerkt op zondag 29 december 2019

Vrijdag 27-12-2019, 3e kerstdag was weer het jaarlijkse waterpolo-oliebollenmixtoernooi in De Blauwe Golf.

53 spelers en 1 scheidsrechter hadden zich via het inschrijfformulier opgegeven via de website. Op de avond zelf kwamen er nog 8 spelers en 2 scheidsrechters bij.

Zoals elk jaar werden er ook weer diverse schalen met oliebollen rondgebracht door de dames van De Blauwe Golf. Deze smaakten prima gehoord te hebben.

Lees meer...

Waterpolo Dames Orca winnen in pas geopend Aquarena in Emmen

Laatst bijgewerkt op zondag 15 december 2019

De dames van Orca moesten, na een verloren wedstrijd vorige week, op pad voor een verre uitwedstrijd naar Emmen. In een prachtig, nieuw zwemcomplex  ‘Aquarena’ wachtte de tegenstander Esta 3. Thuis werd met ruime cijfers gewonnen, maar bij Esta, met vele teams, is het altijd even afwachten of er wellicht sterke (jeugd)speelsters komen invallen.

De Orca dames kwamen in de eerste periode nog niet echt op gang. Aan beide zijden werden er regelmatig speelsters uitgestuurd, maar hier werd niet van geprofiteerd. Er moest nog op gang gekomen worden. Nienke Postma’s scoorde in de laatste minuut een mooie goal van afstand en hiermee kwam de stand op 0-1. 

Lees meer...

Waterpolo Dames Orca lopen tegen eerste verliespunten aan, 5-7.

Laatst bijgewerkt op zondag 08 december 2019

De dames van Orca moesten, na drie vrije weekenden naar Meppel. De nr 2 van de competitie, De Reest, bleek de eerste serieuze tegenstander in deze competitie. Door vier afwezigen in het team, moest wederom een beroep worden gedaan op jeugdspelers. Keepster Nadine Smits was ook afwezig en Greetje Timmer zette deze wedstrijd het rode capje op, keepte een goede wedstrijd, mede geholpen door invallende Adriana Hoeksema als midachter voor het doel.

De Orca dames hebben de afgelopen wedstrijden veel meer gescoord dan De Reest, maar gisteravond lukte dit bij Orca niet zoals anders. Veel kansen werden er ook niet gecreëerd, maar de vrije kansen die er wel waren, gingen over het doel of op de keeper.

Lees meer...

Waterpolo heren Orca spelen een frustrerende wedstrijd

Laatst bijgewerkt op maandag 02 december 2019

Afgelopen zaterdag mochten de heren aantreden in de hoofdstad. In Amsterdam werd er gespeeld tegen de Dolfijn. Normaal spelen de Orca heren in het oosten des lands. Dus een trip naar het westen was een primeur voor de selectie van Orca H1.

Orca begon de 1e periode niet sterk. Aanvallend leek men zonder power. Er werden weinig kansen gecreëerd. Een slordige passing was daar vooral debet aan. De Orca heren speelden niet hun gewoonlijke spel en liepen hierdoor wat achter de feiten aan. Het was de Dolfijn die als eerste tot scoren kwam en snel uitliep tot 2-0. Aan het eind van de 1e periode wist Orca terug te komen tot 2-1.

Lees meer...

2019-11-30 Pupillentoernooi jeugd 11

Laatst bijgewerkt op zondag 01 december 2019

Lees meer...

Sinterklaastraining 2019

Laatst bijgewerkt op vrijdag 29 november 2019

Woensdag 4 december is de Sinterklaastraining.

2019-11-20 Huis aan Huis

Laatst bijgewerkt op woensdag 20 november 2019

Doorloper | Plezier in het spel en er met z'n allen voor gaan

Vandaag om 11:49 uur

LEEUWARDEN - De Doorloper van deze week staat in het teken van de Dames 1 waterpoloërs van de vereniging Z.V. Orca uit Leeuwarden. Het team bestaat uit een groep van tien meiden van rond de twintig jaar, die sinds dit jaar met elkaar waterpoloën.

Het team bestaat uit:
Greetje Timmer, Nienke Postma, teammanager Marijke Edelenbos, trainer/coach Wilma Odding, Ilse Terpstra, Anika Terpstra, Nadine Smits (keepster), Esmee Verhoef, Annerixt van Dijk (jeugd <15), Silde van Schuppen (jeugd <15), Mirte Edens, Zenzi Rokx en trainer Sieb Spoelstra (70). Sinds november is ook Puck Kamstra lid van Dames 1. Regelmatig spelen wisselend ook nog andere jeugdspeelsters mee, die niet op de foto staan, maar zeker beloften voor de toekomst zijn.

Lees meer...

Waterpolo heren Orca beslissen strijd om de 3e plaats

Laatst bijgewerkt op maandag 18 november 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca thuis tegen ENC Arnhem. Beide teams stonden gedeeld 3e in de competitie. Waar de Leeuwarders het betere doelsaldo hadden. Vorig seizoen bleef Orca 2 maal met lege handen staan in het onderlinge treffen.

Orca begon niet goed aan de wedstrijd. De heren hadden moeite om het bewegelijke spel van ENC onder controle te krijgen. ENC liep uit naar 1-4 halverwege de 1e periode. De Leeuwarders wisten dat het scenario van afgelopen wedstrijd voorkomen moest worden, en bleven geconcentreerd in de aanval. Langzaam werd de achterstand verkleind. Het 1e partje werd met 4-5 afgesloten.

Lees meer...

Waterpolo heren Orca verliezen punten in de 1e periode

Laatst bijgewerkt op maandag 11 november 2019

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Orca uit in Vriezenveen tegen VZ&PC. VZ&PC was vorig jaar kanshebber voor het kampioenschap. Voor de heren vooraf een moeilijke wedstrijd in het smalle bad in Vriezenveen.

Orca begon dramatisch aan de 1e periode. Alles wat mis kon gaan, ging mis voor de Leeuwarders. Aanvallend bakten de heren er niks van. Niet een kans werd gecreëerd. Verdedigend was het veel te slap en was de communicatie ver te zoeken. De Leeuwarders keken na 1 periode tegen een 5-0 achterstand aan.

Lees meer...