Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

Orca jeugd onder 15 verslaat koploper in zinderende wedstrijd

Laatst bijgewerkt op zondag 15 januari 2023

Zaterdag 14 januari versloeg Orca team onder 15 jaar tegen koploper ESTA (Emmen, Stadskanaal, Ter Apel) met 8-7 in de Blauwe Golf in Leeuwarden. Orca draait al het hele seizoen goed en had tot nu toe alleen tegen ESTA een verlies geleden in de uitwedstrijd. Door nu in de return te winnen, neemt het ambitieuze team de kop over in de race om het kampioenschap van de eerste klasse regio Noord. Het blijft wel spannend, Orca heeft één wedstrijd meer gespeeld dan ESTA en de competitie is nog niet ten einde.

In de bloedstollend spannende wedstrijd was er in het eerste part sprake van een comfortabele voorsprong van 2-0 voor de Leeuwarder jongens en meiden. In de tweede periode werd deze nog verder uitgebouwd naar 5-1. De tweede helft van de wedstrijd kwam het team uit Emmen sterk terug. In de derde periode werd het 7-6 en in het laatste part werd dit met een goal van beide teams nog opgehoogd naar 8-7. Goals waren er aan de Leeuwarder kant voor Cas Kiers (5x), Christa Venema, Hessel Huinink en Jaylee Reitsma. Voor ESTA was Emiel Poth, spelend met nummer 7, de topscoorder, hij zette 6 van de 7 goals op zijn naam, ondanks een sterk verdedigende achterhoede. Orca keeper Mylêne Koster wist daarnaast de nodige schoten op doel tegen te houden.

Lees meer...

30-12-2022 ZV Orca's Oliebollen mixwaterpolotoernooi

Laatst bijgewerkt op zondag 01 januari 2023

Na 3 jaar konden we weer een toernooi organiseren. 2019 was de laatste keer.

2022 een geslaagd toernooi met 90 aanmeldingen, een record aantal deelnemers, maar voor een volgend keer wel het maximum. 8 teams met gemiddeld 11 personen van jong tot oud en deze bestonden uit dames/heren/jeugd/zwem afd./ouders van jeugd, introducees en ook nog een paar ex-Orca leden die er waren. Wie weet kriebelt het weer en komen deze ex-leden weer terug bij de vereniging.

De wedstrijden werden afwisseld gefloten in setjes van 2 door Gerben, Arjen, Dilly en Sieger waarvoor onze dank. Aankondigingen van wedstrijden werden gedaan door Walter en Bauke en de 2e genoemde persoon verzorgde ook elke wedstrijd het laatste minuut signaal. Dit signaal was wel bekend binnen de waterpolo-afdeling.

Lees meer...

Oliebollentoernooi 30-12-2022

Laatst bijgewerkt op donderdag 29 december 2022

Na 3 jaar is er weer een ZV Orca  Mix-waterpolo-Oliebollentoernooi op vrijdagavond 30-12-2022 voor alle leden van Zv Orca (waterpolo/zwemafdeling/masters/opleiding/e.d.)
Zwembad open vanaf 18.00 uur en de wedstrijden zijn van 18.30 - 22.00 uur.
De teams bestaan uit jeugd, heren, dames en mogelijk ouders van kids.

Inschrijven verplicht, zodat we van te voren de teams kunnen indelen naar grootte, sterkte en diverse leeftijden. En het is voor de organisatie ook handig, om het totaal aantal mensen te weten i.v.m. het aantal te bestellen oliebollen extern.
Inschrijven mogelijk tot 12.00 uur  30-12-2022.

Lees meer...

Orca meiden op testdag RTC voor KNZB+ programma

Laatst bijgewerkt op vrijdag 28 oktober 2022

Christa, Lydia, Merle en Ronja mochten na de eerste ronde in Zeist op maandag 24 oktober in de vroege morgen naar Groningen voor de volgende testronde voor het KNZB+ programma. Op het programma stonden allerlei metingen van lichaamssamenstelling en lengte, snelheidstests voor de borstcrawl en waterpolo specifieke oefeningen op tijd.

Alle vier de dames wisten zich goed te verweren en mogen door naar de volgende ronde die weer in Zeist plaatsvindt. Het uiteindelijke doel is om in de nationale meisjesteams onder 13 of onder 15 terecht te komen. Die stip is voorlopig nog ver aan de horizon, maar er is weer een belangrijke horde genomen. Aan de inzet van het fanatieke viertal zal het niet liggen.

Lees meer...

H4 wint in lastig duel van Wetterwille H2

Laatst bijgewerkt op zondag 09 oktober 2022

Zaterdagmiddag om 15.30 uur arriveerde de selectie van 13 man in het sportcomplex Wetterstins te Burgum. Een fraai vormgegeven ontvangst, kantine en zwembad. Echter tot grote teleurstelling van waterpoloënd Noord-Nederland kan je op de ene helft van het bad staan. Dat komt het spel niet bepaald ten goede.

Orca was aanwezig met Max, Fin, Daan, Marijn, Walter, Jelmer, Levi, Joost, Michiel, Marco, Anne-Durk, Jelle en Collin. Collin was voor het eerst de doelverdediger. Voor de wedstrijd werden we ingepraat door Gerrit die de ins en outs van Wetterwille H2 meedeelde. Verder gaf hij uitleg welk systeem we gingen spelen en welk alternatieve systeem achter de hand gehouden moest worden.

Lees meer...

Bevlogen heren 4 verdient overwinning en staat in top 3

Laatst bijgewerkt op zondag 02 oktober 2022

Zaterdag 1 oktober was een mooie dag voor H4 en de trouwe supporters. Voor het sterrenteam van H4 was een fantastisch voorprogramma geregeld door de KNVB en KNZB. Eerst had Cambuur op ongekend strijdlustige wijze PSV al met 3-0 verslagen in het Cambuurstadion. Vervolgens was er in de Blauwe Golf een mooi voorprogramma geregeld met eerst Heren 1, 2 en heren 3. Na deze mooie opbouw had H4 de zware taak om het weekend echt positief in te luiden. Hoe anders doet heren 4 dat dan met veel flair, vuur en ijver?

De tegenstander was PWC/De Granaet. Zij hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. Slechts door 6 keer te scoren. Dat is natuurlijk niet zo veel. Er moesten kansen liggen voor Orca. Immers 1 keer meer scoren dan de tegenstander levert winst op.

Heren 4 koos bewust voor een systeem met hoge press tot uiteindelijk zeer hoge press. Gedurende de wedstrijd werd die zeer hoge press de tactiek. Op het semi- professionele niveau waarop H4 speelt moeten meerdere systemen ingezet kunnen worden en dat bleek te werken. Aangezien H4 de kans heeft om door te selecteren op talent lagen er nu ook een paar nieuwe talenten in uit de jeugd, ook zij speelden uitstekend mee in de verschillende systemen.

Lees meer...

Orca sterk vertegenwoordigd bij KNZB+ selectiedagen

Laatst bijgewerkt op woensdag 28 september 2022

Op woensdag 28 september organiseerde de KNZB in Zeist de eerste selectieronde in het kader van talentontwikkeling voor meisjes geboren in 2008, 2009 en 2010. Trainer/coach Gerben droeg vijf meiden voor uit de teams onder 13 en onder 15. Lara en Lydia zetten hun beste beentje voor bij de meiden uit 2010 en Christa, Merle en Ronja deden later op de dag hetzelfde bij de meiden 2009. 

Na deze ronde volgen er nog twee selectiedagen in Zeist en een testdag in Groningen. Of de Orca dames ook in deze ronden meedoen, is nog even afwachten. Deze onvergetelijke ervaring is in ieder geval binnen!

  

Lees meer...

Heren 4 vechtend ten onder in epische strijd

Laatst bijgewerkt op zondag 25 september 2022

In het sfeervolle zwem- en recreatiebad It Rak in Sneek ontmoetten de mannen van H4 hun sterke tegenstander die bovenin de zware competitie meedraait. De atmosfeer was haast elektrisch geladen, met name door een uitgelaten publiek dat zich de hele wedstrijd met veel geluid roerde. Hierdoor had H4 met extra zware tegenstand te maken.

H4 werd vertegenwoordigd door doelverdedigers Michiel H. en Anne Durk K. Strijders in het veld waren Collin F., Max T., Marijn V, Jelmer P., Steijn W., Fin V., Joël van de W., Einte D. en Daan K. De coaching was in handen van Joost D.

De selectie bestond uit talentvolle spelers net uit de jeugd, door spelers die al de eerste schreden op het hoogste niveau hebben gemaakt en door de jarenlange ervaring van Michiel. Zaak was dus om spelers goed in het systeem te laten spelen en met name te coachen op consequent de taak vervullen.

Lees meer...

Laatste jeugdwaterpolotraining voor zomer 2022

Laatst bijgewerkt op zaterdag 16 juli 2022

Op de laatste trainingsdag van het seizoen was de belangstelling groot bij de jeugd. Dat kwam vast doordat vriendjes en vriendinnetjes ook waren uitgenodigd. Bovendien gaven verschillende ouders en broertje en zusjes acte de présence. Hoewel de mat en het vlot al klaar lagen, werd eerst onder het inspirerend trainerschap van Gerben en Chiem een intensief inzwemprogramma afgewerkt. Nadat alle poloslagen en technieken de revue waren gepasseerd, bleek overgooien met de bal nog niet zo makkelijk.

In de herhaling toont zich echter de meester en weldra was iedereen klaar voor een onvervalst partijtje van 15 tegen 15. Na een hevige strijd waarbij het meedoen belangrijker was dan het resultaat, bleek er nog genoeg energie over voor het vrijzwemmen tot groot genoegen van iedereen. Een heel fijne vakantie gewenst en tot volgend jaar!

Een heel fijne vakantie gewenst en tot volgend jaar!

Lees meer...

Prachtig 2022 toernooi Stiennen Fliercup

Laatst bijgewerkt op woensdag 29 juni 2022

Met een keurige 4de plaats van o15 en een voortreffelijke 2de plaats voor o13 heeft ZV Orca afgelopen weekend zich van zijn beste kant laten zien op De Stiennen Fliercup.

De Stiennen Fliercup is een waterpolotoernooi voor de jeugd onder de 15 jaar en wordt tegenwoordig gespeeld in het verwarmde buitenbad van Noordwolde. Op de ligweide wordt door de teams overnacht in tenten. Met meer dan 60 deelnemende teams is het toernooi uitgegroeid tot een van de grootste jeugdwaterpolotoernooien van Europa.

Onder begeleiding van Femmy, Paula en Marieke vertrokken liefst 20 spelers van o13 en o15 op vrijdagavond al naar Noordwolde met als uitgangspunt: ‘gezelligheid staat voorop’. Eenmaal in het water hadden de teams geen boodschap aan dat uitgangspunt en werd er fanatiek gespeeld om de overwinning. En daarbij zaten harde potten tegen teams die ZV Orca normaliter niet tegen komt in de competitie. Een goede leerschool.

Op de avonden en in de nachten daarentegen werd het uitgangspunt gelukkig zeer ter harte genomen ????...

Na de wedstrijden op zaterdag stond o13 op de 3de plaats en o15 op de 5de plaats en werd er zondagochtend nog flink gestreden om een aantal plekken op te schuiven in het klassement. En dat lukte!

Lees meer...