Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

2005-09-15: Orca 2 domineert D3 wedstrijd

Laatst bijgewerkt op zondag 08 januari 2012
datum: 17 september 2005
 
Orca 2 domineert D3 wedstrijd
 
Een jaar nadat Orca zich uit het district terugtrok, startte op zaterdag 17 september een geheel nieuwe ploeg in de D3-competitie. Het weerzien met het district was succesvol. In een piepklein, gezellig zwembadje in Workum claimden de 'beloften' van Orca overwinningen op de helft van alle afstanden.

Direct na aanvang leek het er niet op dat de hoofdstedelijke formatie, geleid door Rienkje van der Veen en Dilly Japenga, veel potten zouden breken. De estafette ging dankzij een foutieve wissel de mist in en Orca had de eerste diskwalificatie van het seizoen te pakken.
In het volgende programma stelden de Zino, Hidde en Daniël weer orde op zaken. Deze drie sterke knapen gunden elkaar weinig ruimte en finishten tijdens de rugslag kort na elkaar. In hetzelfde programma lieten ook de meiden zich van hun allerbeste kant zien. Met schijnbaar gemak trok Evelien de winst naar zich toe, gevolgd door haar sterk zwemmende ploegmaatjes Willemijn, Rixt, Aldith en Melanie.

Op de schoolslag toonden bij de meisjes Marije, Freya, Simone en Manon hun klasse. Marije was met een tijd van onder de 50 seconden echt iedereen te snel af. Bij de jongens verdeelden Lennart en Phabi in een technisch sterk gezwommen match de prijzen.

De langere afstanden waren gereserveerd voor de geoefende zwemmers. Tom en Niels stelden hun ervaring tentoon op de 100 wissel, waarbij Tom zelfs onder de 1.25 wist te blijven (bijna C-niveau).
Verrassend was het om te zien welke vooruitgang Jesse deze zomer heeft gemaakt. Hij kan op de 100 school inmiddels met de snelste mee, terwijl Jesse nog geen jaar aan wedstrijdzwemmen doet. Esther, de oudste van het stel, nam met een tweede plaats op de 100 wissel revanche voor haar mislukte 50 school. Op die afstand kon Esther geen vriendjes worden met haar zwembril en moest ze de strijd voortijdig staken.

Na de pauze een vergelijkbaar beeld. De zwemmers van Orca meestal als snelsten door de banen.

Orca's terugkeer in het district was indrukwekkend. Alle jongens en meisjes hebben hard gezwommen. Als deze prestatie tijdens de volgende competitieronden wordt herhaald, dan zal Orca heel hoog finishen.