Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

2004-12-18: Speedo`s Orca op dreef in eigen huis.

Laatst bijgewerkt op zondag 08 januari 2012

datum: 18 december 2004

Speedo`s Orca op dreef in eigen huis.
 
Met dertien zwemmers nam het jeugdteam van Orca op zaterdag 18 december deel aan het tweede stuk van de Speedocompetitie. Ditmaal hoefde niet ver gereisd te worden, want zwembad De Blauwe Golf vormde het “strijdtoneel”, waarop een programma met wel dertig acts werd opgevoerd.

Het spits werd afgebeten door Jasper Kaat en Jorke Willemse, die naast 100 vrij en 100 rug ook de zware 200 wissel moesten zwemmen. Jasper viel vooral op door de 200 wissel in een tijd van 3,24,94  te zwemmen, waardoor hij zijn PR aanscherpte met ruim twee seconden. Jorke, die in zijn leeftijdsgroep al jaren tot de Friese zwemelite behoort, muntte uit tijdens dezelfde afstand. Met 3,17,81  was hij goed voor een vijfde plaats.

Rijzende ster in het Leeuwarder jeugdteam is Emma Doornbos. Samen met Fenna Meijer en Emma van Iperen legden de oudste meiden hetzelfde programma af als de jongens 1993. Hoewel zij pas haar tweede competitiewedstrijd zwom, viel Emma Doornbos op door een enorme vooruitgang. Met een verbetering van haar beste tijd met zes seconden op de 100 vrij nestelde Emma zich keurig in de middenmoot. Daar heeft zij gezelschap van de altijd vrolijke en sms-ende Fenna. De Lekkumse wist eveneens haar tijden te verbeteren. Bij Fenna is duidelijk zichtbaar dat zij de trainingen zeer serieus neemt. Het drietal werd gecompleteerd door Emma van Iperen. Na een jaar zwemmen behoort Emma eveneens tot de betere Friese zwemsters in de Speedogroep en zij zal naar verwachting binnenkort de eerste wedstrijdlimieten breken. Met 3,18,14 op de 200 wissel komt zij daar al aardig in de buurt.

In programma drie verscheen Lennart van Ligtenberg aan de start van de 100 schoolslag en Lennart verraste in positieve zin door zijn 100 meter vrij af te sluiten met een perfecte tweede plaats. Hij zette een tijd van 1,40,09 op de klok. Daar kun je mee thuiskomen, dacht ik.

Tijdens de vorige Speedo-editie in Drachten imponeerde Freya Holwerda door de 50 vrij minioren 3/4 te winnen. Toegegeven, de concurrentie was destijds niet overdreven zwaar, maar ze moest het nog wel even doen. In de programma's 4 en 30 met Willemijn Doornbos zwommen beide meiden ook nu weer om het hardst. Willemijn oogstte waardering door de 100 school in 2,12 rond af te leggen, terwijl Freya deze afstand volbracht in 2,03,75. Prima prestatie, dames! In dezelfde leeftijdgroep zwemt ook Rianne Hartman. Rianne wordt door de velen terecht gezien als een high potential, wat betekent dat zij veel talent bezit. Ook zaterdag gaf Rianne tijdens een zwaar programma haar visitekaartje af. De tijden: 1,52,93  op de 100 school, 1,39,53 op de 100 wissel (eerste plaats) en 1,33,76 op de 100 vrij.

Vriendinnen en rivalen. Bij het zwemmen gaat dat heel goed samen, zo bewijzen Ilse Harskamp en Lisanne Terpstra. Samen stonden ze aan de start om vijftig meter te vlinderen. Lisanne, na een kort dipje weer helemaal op de goede weg, klom vijf tellen sneller dan de vorige keer aan wal (1,45,47), terwijl Ilse dat vier seconden later deed. Eveneens in de categorie minioren 5 beproefde schoolslagspecialiste Eva de Vries haar geluk op 50 meter vrije slag. En niet zonder succes. Nadat zij vijfde werd op haar lievelingsnummer, borstcrawlde Eva haar directe concurrenten voorbij en sprintte in 43,29 naar de derde plek.  

Speedo 2 leverde mooie resultaten op en prima tijden voor de zwemmers. Waar de oudste deelnemers op jacht gingen naar Friese limieten, verzamelden de jongste zoveel mogelijk wedstrijdervaring. Belangrijker dan alle prestaties, leverden de laatste wedstrijden van 2004 vooral een gezellig en sportief evenement op.