Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

2004-12-11: Orca neemt RABO-cup mee naar Leeuwarden

Laatst bijgewerkt op zondag 08 januari 2012

datum: 11 december 2004
 

Orca neemt RABO-cup mee naar Leeuwarden
 
Ik geef het meteen toe: met enige reserves gingen we naar Zwaagwesteinde, waar om de RABO-cup gezwommen werd. Immers, wordt een wedstrijd naar een bank genoemd, dan ligt de commercie op de loer. We waren voorbereid, er zou vast mantelpak of stropdas ons proberen een hypotheek te slijten, een verzekering aansmeren of een persoonlijke lening op te dringen, zo wisten we bijna zeker.

Maar het liep anders. In het Westeinder zwembad De Frosk, voor niet-Friezen betekent dat kikker, werd helemaal niets aangesmeerd of verkocht, maar vond het gezelligste toernooi van het jaar plaats. Zwemclub ZPD, met enkele Leeuwarders in hun geledingen, slaagde er opnieuw in om een bijzonder goede wedstrijd te organiseren.
Onder toeziend oog van hoofdscheidsrechter Atze Wijbenga zwommen bijna 160 kids en een paar volwassenen vooral korte afstanden in een stevig tempo.

Hoewel de thuisploeg zijn uiterste best deed, slaagde ZPD er niet in om de cup opnieuw in eigen huis te houden. Op de hielen gezeten door Neptunia, FZC en de Granaet, wisten dit jaar de Leeuwarders beslag op de eerste plaats te leggen. De stijlvolle wisseltrofee zal te pronk gezet worden in het hoofdstedelijke clubhuis, totdat we 'm over een jaar moeten gaan verdedigen. Dat zullen we met hand en tand doen.

Orca maakte een groot verschil tijdens de estafettes. Maar liefst drie van de vier meermansraces werden winnend afgerond. Zeer indrukwekkend was de manier waarop Elsa, Jacqueline, Marloes en Annemiek de 4 x 50 wissel afronden in 2,06,62 en in bijna dezelfde samenstelling (Kim voor Jacqueline) de winst op de 4 x 50 vrij behaalden. Ook bij de mannen was sprake van een prachtig slotakkoord: Marc, Frank, Henk en Michiel raceten op de 4 x 50 vrij de firma Jorrit & Jorrit voorbij en bereikten de meet in 1,45,48.

Er werd door de Orcanezen over de volle breedte zo hard gezwommen, dat dit verslag tweemaal zolang zou worden als alle P.R.'s en podiumplekken vermeld zouden worden. Trainer Henri Koek en ploegleidster Jacqueline Bruinenberg zagen met voldoening hoe veel van hun pupillen het ereplatform beklommen. Goud was er voor Annemiek (100 wissel), Elsa (100 vrij en 50 vlinder), Robin (100 rug), Jacqueline (50 school), Marloes (50 vlinder) en Michiel (100 vrij). Eveneens sneuvelde er weer Friese en Nederlandse limieten (nou, bijna dan).

Een pluim voor ZPD voor het neerzetten van een goed toernooi en complimenten voor de zwemmers die er op de valreep van 2004 een gezellig en sportief evenement van maakten. Volgend jaar weer een RABO-cup? Ach, dan mag er best een foldertje over hypotheken in. Wij komen toch wel.

Martin