Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

2005-04-01: Broer en zus liggen voor zessen in het zwembad.(interview Vincent en Emma van Iperen)

Laatst bijgewerkt op vrijdag 02 december 2011

datum: 01-05-2005

Broer en zus liggen voor zessen in het zwembad.

bron: leeuwarder Courant

Vroeg uit de veren voor de zwemselectie

Wanneer vrijwel al hun leeftijdsgenoten nog onder de dekens liggen nemen broer en zus Vincent (13) en Emma (11) van Iperen uit Leeuwarden een frisse duik in zwembad de Blauwe Golf . Om kwart voor zes begint de Jeugdselectie van zwemvereniging Orca met  de training.

Leeuwarden - “'s-Avonds om acht uur ga ik al naar boven. Het is goed om vroeg op bed te gaan”, weet Vincent van Iperen, zwemmer uit de Jeugdselectie van Orca uit Leeuwarden. “Maar het is wel jammer dat we daardoor leuke tv programma's moeten overslaan.”
Vier per week staan de waterratten in alle vroegte op voor een training van dik een uur. Zus Emma heeft daar meer moeite mee. “Als ik dan 's-morgens vroeg in bed lig, wil ik soms het liefst blijven liggen. Ik merk het ook wanneer ik in de klas zit. Vaak moet ik dan gapen.” Maar dit alles doet niets af aan het plezier dat de twee er aan beleven.
Vincent zit al vier jaar bij de zwemvereniging. Voor zuslief is dit het eerste jaar. Emma:”Ik vind het leuk. Eerst zwemmen en dan heb je die middag tijd voor je huiswerk.” Vincent noemt het vroege tijdstip misschien wel noodzakelijk. “Want als je om half vier vrij bent van school en daarna nog moet leren én zwemmen, dat is niet te doen. Eerst was zes uur aardig vroeg, maar het went.”

Vincent en Emma eten niet of zij ooit net zo goed worden als de wereldtoppers Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruin. Vincent zwemt in de eerste plaats voor de lol. “Ik ga er mee door zo lang het leuk is. Ik denk dat ik een baantje zoek wanneer ik zestien jaar ben. Dan stop ik er mee.” Emma twijfelt. “Misschien, misschien….” Meer wil ze er niet over kwijt.
Wie denkt dat de Jeugdselectie ban vier trainingsdagen de rest van de week vrij is, heeft het mis. Op de vrije woensdag staat er hardlopen op het programma. Het zal Vincent en Emma niet deren. Die hebben genoeg tijd over voor andere dingen.